LiveBiz
Bărbatul fără picioare plantează 17.000 de copaci în 19 ani, salvând o întreagă regiune de la un dezastru permanent

Bărbatul fără picioare plantează 17.000 de copaci în 19 ani, salvând o întreagă regiune de la un dezastru permanent

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Bărbatul fără picioare plantează 17.000 de copaci în 19 ani, salvând o întreagă regiune de la un dezastru permanent

Ma Sanxiao are 70 de ani şi încă nu a uitat care este misiunea vieţii sale.

La vârsta de 70 de ani, cu ambele picioare amputate, veteranul de război continuă să planteze copaci şi să refacă ecosistemul unei întregi regiuni.

Proiectul său a început în urmă cu 19 ani pentru a obţine un venit suplimentar, dar astăzi continuă ca o modalitate de a „răsplăti societatea”.

Totul a început în anul 2000. La acel moment, Ma – care locuieşte în satul Mayu, provincia Hebei, China – îşi pierduse deja ambele picioare din cauza unei boli.

A început să planteze copaci ca o metodă de a obţine venituri suplimentare pentru a-şi întreţine familia şi de atunci nu s-a mai oprit.

Până acum a plantat un număr impresionant de copaci – aproximativ 17.000 de arbori.

Iniţiativa sa a ajutat la refacerea unui întreg ecosistem în jurul zonei muntoase Taihang, aproape de locul în care trăieşte.

Din cauza defrişărilor masive, regiunea se transformase într-un mic deşert.

Dar Ma a luptat cu mult curaj împotriva deşertificării şi a reuşit să salveze regiunea de la un dezastru permanent.

Potrivit China News, Ma pleacă de obicei de acasă la ora 5 dimineaţa. El foloseşte un mic vehicul cu 3 roţi cunoscut sub numele de Tuk Tuk pentru a ajunge la locul respectiv. Apoi începe să planteze copaci fără oprire!

Pe teren, bărbatul nu foloseşte protezele. În schimb, se târăşte unde e necesar pentru a planta puieţii în pământ.

Handicapul de care suferă îi face misiunea cu atât mai grea. Nu de puţine ori a suferit răni grave pe munte, după ce a căzut accidental în crevase adânci. Se descrie însă drept „un luptător” şi spune că „nu ar putea să sta în pat să aştepte ajutor”.

„Pentru mine nu sunt simpli copaci. Sunt soldaţi cărora le-am dat o misiune. Mă fac să mă simt împlinit. Cât timp voi trăi, voi continua să plantez copaci pentru generaţiile viitoare”, mărturiseşte Sanxiao.

Din anul 2008, de când povestea sa a ajuns pentru prima dată în presă, bărbatul beneficiază de ajutor financiar din partea guvernului chinez. Acum, scopul său este acela de „a mulţumi societăţii şi guvernului pentru ajutor”.

Distribuiţi acest articol în onoarea lui Ma Sanxiao, omul şi-a dedicat o bună parte din viaţă unui proiect pe care mulţi l-au crezut imposibil de realizat!

Ţi-a plăcut acest articol?