LiveBiz
Un şofer beat loveşte şi omoară două tinere – Dar nu s-ar fi aşteptat niciodată la această reacţie din partea mamei îndurerate

Un şofer beat loveşte şi omoară două tinere – Dar nu s-ar fi aşteptat niciodată la această reacţie din partea mamei îndurerate

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un şofer beat loveşte şi omoară două tinere – Dar nu s-ar fi aşteptat niciodată la această reacţie din partea mamei îndurerate

Accidentele de circulaţie se produc deseori din cauza unor şoferi care nu ţin cont de conduita corectă pe care trebuie să o adopte la volan. Consumul de alcool poate fi un factor determinant pentru multe accidente în care viaţa celui de la volan, dar şi a celor care circulă în mod regulamentar pot fi puse în situaţie incompatibilă cu viaţa.

În urmă cu 16 ani, Eric Smallridge conducea beat în Pensacola, Florida, când la un moment dat a pierdut controlul volanului, lovind un alt vehicul în care se aflau două tinere în vârstă de 20 de ani: Meagan Napier şi Lisa Dickson. În urma acestui accident nefericit cele două fete şi-au pierdut viaţa lăsând în urma lor multă durere.

YouTube

Când Renee Napier, mama lui Meagan, a auzit vestea despre accidentul fiicei sale, ea le-a spus tuturor că durerea este de neînţeles. „Plânsul vine din adâncul sufletului tău, iar durerea este dramatică” – a mărturisit femeia. După această tragedie, în amintirea lui Meagan Napier a înfiinţat o fundaţie care promovează în rândul oamenilor de pretutindeni mesaje despre pericolele condusului în stare de ebrietate. Timp de mai mulţi ani, doamna Napier a organizat evenimente în jurul Floridei, vorbind despre pericolele conducerii sub influenţa alcoolului şi spunându-le oamenilor povestea ei.

YouTube

Deşi era convinsă că mesajul ei este unul motivant, Renne Napier simţea că ceva lipseşte. „Ştiam de la început că, dacă l-aş putea lua pe Eric Smallridge cu mine la întâlnirile cu oamenii, mesajul ar avea un impact mult mai puternic. Trăim într-o lume cu multă durere şi suferinţă, iar eu vreau să promovez dragostea şi iertarea”. Îmbrăţişarea pe care a primit-o şoferul vinovat de accident din partea mamei tinerei decedate spune totul.

YouTube

Condamnat la 22 de ani pentru omucidere, Smallridge a petrecut cea mai mare parte a ultimului deceniu într-o celulă de închisoare. Doamna Napier a făcut un clip cu Eric îmbrăcat în haine de deţinut şi cătuşe la mâini pentru ca mărturisirile lui să fie auzite de toţi, în mod direct.

YouTube

„N-am crezut niciodată că voi purta acest costum dungat. Eram atât de egoist, pentru că nu m-am gândit niciodată că alcoolul va avea un efect distrugător, nu numai asupra mea, ci şi asupra altor persoane care acum sunt decedate din cauza mea. Stau de 10 ani în închisoare şi vă îndemn pe toţi cei care mă priviţi: nu vă reduceţi viaţa la cătuşe şi lanţuri!” – mărturisea Eric, la acea vreme, în faţa unui grup de elevi de la liceul Baron Collier din Naples, Florida. În timpul prezentărilor, doamna Napier îşi împărtăşeşte povestea şi prezintă acest videoclip despre fiica ei şi Smallridge, rugându-i pe liceeni să promită că nu se vor urca niciodată băuţi la volan.

„Aş putea fi supărată, mâhnită şi distrusă sufleteşte, dar nu am vrut să-mi trăiesc viaţa aşa. Nu puteam să mă mişc şi să trăiesc o viaţă fericită fără să-l iert pe Eric” – a spus doamna Napier.

Renee a înţeles că ura faţă de Eric nu le va aduce pe Megan și Lisa înapoi. Astfel că, la doi ani după condamnare, ea a luat o decizie care i-a făcut pe oamenii din întreaga lume să reacţioneze. Femeia s-a dus la judecător și a cerut ca sentinţa lui Eric să fie înjumătăţită. Judecătorul i-a ascultat pledoaria și a decis să ia în considerare cererea mamei îndurerate.

YouTube

Familia ei a ajuns să-l iubească pe Smallridge, considerându-l ca pe un fiu. Deşi mama tinerei l-a iertat, nu ştie dacă el însuşi se va ierta vreodată.

Puteţi viziona mai jos videoclipul realizat în memoria lui Meagan.

Vă rugăm să distribuiți această povestire cu toți prietenii dvs. de pe Facebook, dacă sunteți de acord că nimeni nu ar trebui să moară din cauza unui persoane care se urcă băută la volan!

Ţi-a plăcut acest articol?