LiveBiz
Bărbatul a crezut că vede un miel pe drum, doar pentru a descoperi că este pui alb de căprioară extrem de rar

Bărbatul a crezut că vede un miel pe drum, doar pentru a descoperi că este pui alb de căprioară extrem de rar

LiveBiz » Animale » Bărbatul a crezut că vede un miel pe drum, doar pentru a descoperi că este pui alb de căprioară extrem de rar

Imaginaţi-vă că vă aflaţi la volanul autoturismului şi dintr-o dată observaţi pe drum un animal neobişnuit – asemănător cu o căprioară, dar complet alb.

Nu v-ar veni să credeţi, nu-i aşa?

Ei bine, la fel s-a întâmplat şi în cazul unui şofer de camion din California!

La începutul acestei luni, el a călcat frâna când a văzut un animal alb ce se afla culcat pe mijlocul drumului.

Şi-a dat seama că era o căprioară pe măsură ce se apropia de ea, cu excepţia faptului că blana ei era complet albă.

„Bărbatul a povestit că iniţial a crezut că este un miel, din cauza blăniţei sale albă ca zăpada”, a declarat Shasta Stratton-Quirk, de la Asociaţia Kindred Spirits Fawn Rescue din Loomis, California, pentru The Dodo.

Kindred Spirits Fawn Rescue

Cele mai multe dintre căprioare îşi pierd petele albe pe măsură ce îmbătrânesc, dar fiind un exemplar albinos, nu este şi cazul acestui pui.

Şi, cu toate că nu este ceva neobişnuit să vezi o căprioară albinoasă în rândul celor obişnuite, este ciudat şi extrem de rar să găseşti un pui fără să fie însoţit de mama lui – au dat publicităţii cei de la Asociaţie. În continuare au declarat că acesta este primul pui alb care a ajuns vreodată în grija lor.

În vârstă de numai 3 săptămâni, puiul a fost extrem de norocos să nu fie lovit de o maşină în timp ce se afla pe drum. Mulţumită îngrijitorilor săi, puiul a primit numele Spirit.

Cu o echipă de profesionişti care ajută animalele sălbatice aflate în impas, Spirit deja dă semne de recuperare pentru a trăi o viaţă sănătoasă.

Diane Nicholas, preşedintele adăpostului, salvează căprioare orfane în fiecare an, când nu sunt suficient de pregătite pentru a supravieţui pe cont propriu (depinzând enorm de mamele lor dacă au o vârstă fragedă).

Kindred Spirits Fawn Rescue

„Spirit se descurcă în prezent foarte bine”, a adăugat Stratton-Quirk. „Mănâcă şi câştigă în greutate!”

În următoarele şase luni, scopul lor este de a-l pregăti pe Spirit să poată fi eliberat înapoi în sălbăticie.

Acest lucru implică dezvoltarea anumitor deprinderi, cum ar fi să înveţe cum să socializeze cu suratele sale şi, de asemenea, cum să îşi procure singură hrana.

Kindred Spirits Fawn Rescue

Este o bucurie imensă să ştim că Spirit a fost găsită în siguranţă şi că se descurcă bine datorită conducătorului auto din California.

Sperăm ca în următoarele şase luni ea va deveni mai puternică şi capabilă să se întoarcă în sălbăticie alături de suratele sale!

De asemenea, vă invităm să urmăriţi clipul de mai jos, unde puteţi vedea căprioara în acţiune.

 

Another happy Fawn after breakfast feeding!

Posted by Kindred Spirits Fawn Rescue on Monday, June 3, 2019

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?