LiveBiz
Poliţia găseşte câinele dispărut. Apoi îi confirmă identitatea verificând dacă poate „cânta” melodia preferată a stăpânului

Poliţia găseşte câinele dispărut. Apoi îi confirmă identitatea verificând dacă poate „cânta” melodia preferată a stăpânului

LiveBiz » Animale » Poliţia găseşte câinele dispărut. Apoi îi confirmă identitatea verificând dacă poate „cânta” melodia preferată a stăpânului

Câinii din rasa Husky Siberian, renumiţi mai ales datorită ochilor lor albaştri, sunt inteligenţi, sociabili, plini de energie şi au un devotament deosebit faţă de stăpân şi familie. Aspectul exotic, asemănător cu cel al lupilor, face ca această rasă să fie foarte atrăgătoare pentru mulţi oameni.

„Câinii Husky Siberieni sunt super-vocali. Rareori latră, dar vor urla sau vor schelălăi cât pot de des”, scrie RescueEveryDog.org.

Dar tocmai această aptitudine i-a permis unui Husky Siberian să se revadă cu proprietarul său.

Associated Press

Un Husky Siberian a fost raportat ca fiind dispărut de către proprietarul său, care locuiește în orașul Beer Șeva din sudul Israelului, potrivit Daily Mail.

Un câine care se potrivea cu descrierea a fost găsit de un grup de adolescenţi într-un câmp din apropierea unui sit arheologic localizat în afara orașului Beer Șeva.

Adolescenţii au predat câinele slăbit și malnutrit poliţiei israeliene. Ofiţerii au transportat patrupedul la o secție de poliţie din afara orașului, unde i-au acordat primul ajutor, notează The Jerusalem Post.

YouTube

Ofiţerii l-au contactat apoi pe cel ce raportase dispariţia câinelui. Aceştia i-au spus bărbatului să se deplaseze şi să verifice dacă exemplarul găsit era câinele lui.

Dar omul a avut o idee mai bună. El le-a spus că există o cale rapidă şi uşoară de a-i identifica câinele. Apoi i-a rugat pe ofiţerii de poliţie să pună pe telefon cântecele preferate ale câinelui. Dacă câinele Husky reacţionează, atunci cu siguranţă este patrupedul dispărut.

YouTube

Drept urmare, oamenii legii au trecut la fapte. Ei i-au pus câinelui pe telefon genericul emisiunii sale preferate de la televiziunea israeliană „Shemesh”, care a fost lansat în 2004 şi genericul de la desenele pentru copii „Arthur”, intitulat „Believe in Yourself”.

Husky-ul siberian a reacţionat imediat când a auzit cântecele favorite ale sale şi ale stăpânului său. Cu puţin timp înainte ca patrupedul să înceapă să vocifereze, poliţia israeliană a surprins reacţia acestuia pe cameră. Câinele era atât de bucuros să fredoneze melodiile sale preferate. Cu siguranţă că acest lucru i-a reamintit de casă şi de stăpânul său.

YouTube

Ofiţerii au fost bucuroşi să-i comunice proprietarului că i-au găsit patrupedul. Bărbatul a plecat de urgenţă spre secţia de poliţie pentru a-şi întâlni prietenul canin. Revederea lor a fost deosebit de emoţionantă.

„Am plâns tot drumul până aici”, a mărturisit bărbatul îmbrăţişându-şi câinele şi vorbind cu ofiţerii. „Bietul de tine. Mulţumesc, vă mulţumesc enorm!”

YouTube

Iată cât de fericiţi sunt cei doi că sunt din nou împreună! Puteţi urmări „vocalizele” câinelui şi incredibila revedere cu proprietarul său în videoclipul de mai jos.

Distribuiţi acest articol cu prietenii și familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?