LiveBiz
9 motive pentru care nu ar trebui să aruncaţi niciodată cojile de ouă

9 motive pentru care nu ar trebui să aruncaţi niciodată cojile de ouă

LiveBiz » Trucuri Utile » 9 motive pentru care nu ar trebui să aruncaţi niciodată cojile de ouă

Foarte mulţi oameni aleg să arunce cojile provenite de la ouă direct la gunoi. Cu toate acestea, există persoane care consideră acest lucru o risipă uriaşă, găsindu-le întrebuinţări care de care mai utile şi interesante.

Mai jos veţi descoperi câteva metode prin care cojile de ouă vă pot fi de mare ajutor. Salvându-le pentru o utilizare ulterioară, vom putea ajuta micile noastre culturi din grădină.

Nu mai este mult şi tot mai mulţi oameni îşi vor petrece timpul în grădină. Drept urmare am decis să vă aducem în atenţie 9 motive pentru care ar trebui să daţi o şansă cojilor de ouă. Folosind aceste sfaturi, grădina dvs. va înflori în cel mai scurt timp. Mai mult decât atât, niciunul dintre ele nu este greu de pus în practică.

Aruncaţi o privire în lista de mai jos şi nu uitaţi să împărtăşiţi aceste informaţii cu prietenii dvs., pentru ca şi ei să poată folosi cu succes cojile de ouă. Cu siguranţă vor aprecia!

Shutterstock

1. Nutrienți pentru sol

Graţie faptului că sunt biodegradabile în contact cu solul, acestea pot furniza rapid substanţe nutritive. Printre altele, cojile conţin calciu şi alte minerale valoroase. Dacă aveţi suficiente coji de ouă, vă puteţi îmbogăţi cu adevărat solul.

2. Drenaj

Săpaţi mici gropiţe şi plasaţi cojile de ou sub plantele dvs. Acest lucru poate ajuta la creşterea capacităţii de drenaj şi a circulaţiei aerului în sol. Este o modalitate foarte simplă de a ajuta plantele să rămână sănătoase. Doar amintiţi-vă că va trebui să înlocuiţi cojile de ouă după ce se degradează.

3. Roșiile

Roşiile, vinetele şi ardeii pot suferi de pe urma deficienţei de calciu atunci când cresc, ceea ce le poate face să putrezească. Un mod de a evita acest lucru este de a îngropa cojile de ouă în sol. După cum s-a menţionat anterior, calciul pe care îl conţin poate fi absorbit de sol şi apoi utilizat de plante.

Shutterstock

4. Îndepărtarea melcilor și a viermilor

Un truc clasic pentru grădină este acela de a împrăştia coji de ou mărunţite în jurul plantelor, florilor şi culturilor. Aparent, cojile sunt bune pentru îndepărtarea melcilor şi viermilor, pentru că acestora nu le place să treacă peste ele. Totul fără pesticide!

5. Ţineţi animalele sălbatice la distanţă

Nu toţi trebuie să vă faceţi griji cu privire la accesul animalelor printre plantele dvs., dar pentru cei care au această problemă (mai multe persoane din mediul rural), se pare că animalele sălbatice urăsc mirosul cojilor de ouă.

6. Recipiente pentru răsaduri

Dacă vă gândiţi să plantaţi seminţe, cojile de ouă pot fi perfecte ca recipiente bio-degradabile. După ce aţi spart oul şi aţi folosit conţinutul, curăţaţi bine interiorul cojii (apa fiartă este excelentă) şi faceţi o gaură mică în capătul fiecărei jumătăţi de coajă. Apoi puteţi să le puneţi într-un carton, să le umpleţi cu pământ fertil şi să adăugaţi seminţele. După ce plantele răsar, puteţi sădi cojile în glastre sau direct în pământ.

Shutterstock

7. Hrană pentru păsări

Păsările iubesc cojile de ou zdrobite, deoarece conţin atât de mult calciu. Când pasările se îngrămădesc în grădina dvs., ele oferă chiar şi mai multe beneficii – inclusiv propriile lor metode de combatere a dăunătorilor!

8. Reduc pH-ul solului

Cojile de ouă sunt foarte eficiente pentru a reduce aciditatea solului. Echilibrul pH-ului solului poate afecta culoarea anumitor flori. Luaţi, de exemplu, hortensia, care poate deveni roz sau albastră, în funcţie de echilibrul acid/alcalin din sol. Dacă solul este prea acid, folosirea cojilor de ouă pentru a echilibra pH-ul poate fi trucul potrivit.

9. Adaos în compost

Dacă faceţi compost de grădina din resturile alimentare, puteţi adăuga şi cojile de ouă în acesta. Amintiţi-vă mai întâi să zdrobiţi cojile pentru a vă asigura că obţineţi cele mai bune rezultate!

Shutterstock

Cu aceste sfaturi, puteţi reduce cantitatea de deşeuri şi în acelaşi timp puteţi da o mână de ajutor grădinii dvs. – mai ales că sunt foarte uşor de pus în practică!

Distribuiţi articolul prietenilor şi familiei pe Facebook, astfel încât toţi să afle despre aceste sfaturi utile.

Ţi-a plăcut acest articol?