LiveBiz
Căţeluşa paralizată se târăşte zeci de kilometri în căutarea ajutorului. Curajul îi este răsplătit pe măsură

Căţeluşa paralizată se târăşte zeci de kilometri în căutarea ajutorului. Curajul îi este răsplătit pe măsură

LiveBiz » Animale » Căţeluşa paralizată se târăşte zeci de kilometri în căutarea ajutorului. Curajul îi este răsplătit pe măsură

Există suflete chinuite peste tot în lume. Cu toate că mulţi oameni îşi arată amabilitatea, ajutând animalele aflate în nevoie, nu vom putea niciodată să le mulţumim îndeajuns pentru tot binele pe care îl fac.

Poppy este o căţeluşă minunată. Deşi are membrele posterioare paralizate, ea s-a târât preţ de mai mulţi kilometri în căutarea unui ajutor. Datorită oamenilor cu inimă mare, acest biet animal a fost în cele din urmă salvat şi se bucură acum de o a doua şansă la viaţă.

Deşi este încă foarte tânără, Poppy s-a văzut cu coloana vertebrală strivită, rămânând paralizată la membrele posterioare. Nimeni nu ştie cu exactitate ce i s-a întâmplat, dar cel mai probabil a fost rănită de un animal mai mare sau abuzată de o persoană. Mai multe săptămâni la rând, animalul a umblat disperat după ajutor.

Susanne Vogel lucrează în cadrul unei rezervaţii de elefanţi din Botswana, Africa de Sud. Ea şi colegii săi au rămas înmărmuriţi când au văzut bietul câine târându-se către tabăra lor.

„Nu putea să meargă, dar era atât de afectuoasă şi căuta disperată ajutor”, a spus Susanne.

Înduioşată de această privelişte, Susanne a decis imediat să o ajute. A făcut tot ce a putut pentru a o transfera la cel mai apropiat veterinar, care se află la opt ore de mers cu maşina.

Lui Susanne nu-i venea să creadă că această căţeluşă curajoasă a supravieţuit unor răni atât de grave şi că s-a târât atâta drum până când a găsit ajutor.

„Tabăra se află într-o zonă îndepărtată, plină de elefanţi, dar şi lei, hiene şi alţi prădători”, mărturiseşte Susanne.

Poppy a supravieţuit nu numai prădătorilor, ci şi ploilor abundente. Văzând vitejia acestei căţeluşe, toată lumea din rezervaţie şi-a unit forţele pentru a o ajuta.

Poppy şi Graham McCulloch, unul dintre noii ei prieteni, au pornit în călătoria de opt ore, străbătând drumuri periculoase şi apoi traversând râul cu barca până la cea mai apropiată clinică veterinară.

Veterinarul a stabilit că Poppy avea aproximativ 7 luni. Avea nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru repararea coloanei şi tratarea unor răni. O membră a echipei, Amanda Stronza, a creat o pagină pe GoFoundMe, pentru a obţine suma necesară acoperirii costurilor medicale. Între timp, Poppy încerca să-şi revină din lunga călătorie.

Şansele ca animalul să supravieţuiască operaţiei erau destul de mici. „Avea atât de multă viaţă în ea, încât am ştiut că trebuie să-i onorăm voinţa de a trăi şi lupta grea care a determinat-o să ne găsească şi să rămână în viaţă. Nu puteam fi de acord cu eutanasia. “

După câteva zile hrănire constantă, hidratare şi dragoste, starea lui Poppy s-a îmbunătăţit considerabil. Veterinarul a decis atunci că ar fi cel mai bine să o lase să-şi refacă puterile înainte de a încerca o intervenţie chirurgicală cu risc ridicat. Voinţa ei de a trăi şi de a lupta i-a uimit pe toţi. Ştiau că merită toţi banii şi toată grija acordată. Această căţeluşă era cu totul specială!

„Ochii ei ne-au cucerit imediat”, povesteşte Amanda. „Sunt uriaşi şi sclipitori, cerşind dreptul la viaţă”.

Astăzi, Poppy se recuperează şi îşi reface puterile de care are nevoie atât de mult pentru operaţie. Peste o lună este programată pentru intervenţia chirurgicală. Salvatorii ei cred că se va descurca foarte bine şi aşteaptă cu nerăbdare să o vadă şi mai fericită.

„Are o mulţime de oameni din întreaga lume care îi urmăresc progresul zilnic şi sunt dornici să vadă un rezultat pozitiv – şi anume să fie adoptată de către o familie iubitoare”, a mai adăugat Amanda. „Ea îşi va recăpăta capacitatea de a merge, chiar dacă trebuie să folosească un cărucior special. Cred că are un viitor luminos înainte!“

Să sperăm că Poppy se va recupera rapid şi nu va mai dura mult până când îşi va găsi un loc căruia să-i spună „casă”.

Distribuiţi această poveste impresionantă cu prietenii şi familia!