LiveBiz
Primăria spune că scările pentru bătrâni costă 65.000 USD. Un localnic le construieşte cu numai 550 USD, apoi municipalitatea le dărâmă

Primăria spune că scările pentru bătrâni costă 65.000 USD. Un localnic le construieşte cu numai 550 USD, apoi municipalitatea le dărâmă

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Primăria spune că scările pentru bătrâni costă 65.000 USD. Un localnic le construieşte cu numai 550 USD, apoi municipalitatea le dărâmă

Cetăţenii unui cartier din vestul oraşului Toronto au fost deosebit de încântaţi când au aflat că municipalitatea le va amenaja o grădină urbană. Aceasta urma să fie construită în parcul Tom Riley şi ar fi fost un loc favorit pentru întreaga zonă, în special pentru persoanele în vârstă care locuiesc în apropiere.

Întâmpinau totuşi o problemă – nimeni nu prevăzuse o scară de acces către grădină, ceea ce reprezenta o provocare şi un pericol major pentru vârstnici.

„Mai mulţi oameni au căzut şi o persoană chiar şi-a rupt mâinile. Deci, nu este o situaţie confortabilă pentru nimeni”, a declarat Adi Astl, un localnic senior, pentru un post local de ştiri.

Adi a întrebat un membru al consiliului local dacă municipalitatea ar putea instala o scară. Răspunsul primit a fost surprinzător:

Angajatul primăriei l-a informat că scara va costa între 65.000 şi 150.000 de dolari.

Adi a lucrat pe vremuri ca mecanic şi este foarte îndemânatic, drept urmare bărbatul a decis să construiască de unul singur acele scări.

Cheltuind numai 550 de dolari şi 14 ore din timpul său, Adi a montat scările de acces atât de necesare – comunitatea a fost mai mult decât încântată.

Twitter

Din păcate, la scurt timp după construirea scărilor, au venit şi veştile proaste – nu erau construite conform normelor de siguranţă şi trebuiau dărâmate. Dintr-o dată cartierul revenea la aceeaşi problemă.

„La sfârşitul zilei, oraşul are o problemă de responsabilitate. Trebuie să ne asigurăm că bunurile din spaţiile publice sunt sigure şi că respectă anumite standarde de siguranţă. Scările pe care Adi le-a construit au fost bine intenţionate. Erau utile. Ar fi funcţionat bine pe termen scurt, însă pe termen lung nu ar fi fost fiabile.”

După ce scările lui Adi au fost dărâmate, bărbatul a primit un telefon de la primar. John Tory, primarul oraşului Toronto, i-a mulţumit lui Adi pentru eforturile sale de a oferi siguranţă celor din comunitate. El i-a mulţumit pentru gest şi l-a informat că au reuşit să obţină o estimare de preţ mult mai rezonabilă – 10.000 de dolari.

Chiar dacă construcţia iniţială a fost demolată, Adi era fericit că primarul a făcut un asemenea efort.

„Totul în viaţă este o negociere, atâta timp cât la final scopul este atins. Interesul era să avem scări pentru ca oamenii să le poată folosi în siguranţă. Cine le instalează, nici nu mai contează. Ne-am atins obiectivul.”

Twitter

Primarul a emis o declaraţie în care îşi exprimă dezamăgirea pentru modul în care a fost tratată propunerea iniţială:

„Vreau să-i mulţumesc domnului Astl pentru că a luat poziţie cu privire la această problemă. Scările construite de domnia sa au transmis un mesaj pe care ştiu sigur că autorităţile locale l-au auzit clar şi răspicat. Municipalitatea trebuie întotdeauna să caute soluţii simple şi eficiente la problemele apărute, indiferent cât de mari sau mici sunt acestea… Nu sunt deloc fericit că sunt posibile astfel de estimări scandaloase de costuri. Voi depune eforturi să identific ce schimbări putem pune în aplicare pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai repeta.”

Comunitatea aşteaptă cu nerăbdare noile scări permanente care ar trebui să fie construite în curând – cetăţenii îl consideră pe Adi ca fiind un erou local.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook!

Ţi-a plăcut acest articol?