LiveBiz
Căţelul refuză să abandoneze trupul neînsufleţit al surorii sale aflat pe marginea drumului

Căţelul refuză să abandoneze trupul neînsufleţit al surorii sale aflat pe marginea drumului

LiveBiz » Animale » Căţelul refuză să abandoneze trupul neînsufleţit al surorii sale aflat pe marginea drumului

Asemenea oamenilor, prietenii noştri patrupezi relaţionează între ei şi rămân loiali până la final. La fel cum s-a întâmplat şi în cazul unui câine din Texas şi al surorii sale care se deplasau de-a lungul drumului.

Recent, un ofiţer de la Controlul Animalelor din Kingsville, Texas, a primit un apel care anunţa prezenţa un câine lovit de maşini pe marginea unui drum circulat. Când autorităţile au sosit la faţa locului, au asistat la ceea ce au numit „o privelişte care îţi înduioşează inima”.

Trupul câinelui fără suflare era acolo, dar lângă el mai era un alt animal. Fratele stătea lângă trupul surorii sale, neclintit şi parcă aşteptând ceva sau pe cineva care i-ar putea aduce sora înapoi.

„Acest patruped nu lăsa pe nimeni să se apropie de sora lui”, a scris Centrul de Îngrijire şi Control al Animalelor din Departamentul de Sănătate Kingsville Kleberg pe Facebook. „Ofiţerii noştri au avut dificultăţi în a-l convinge că totul va fi în regulă şi că se aflau acolo pentru a-l ajuta.”

Câinii, un mix de Catahoula, erau unul lângă altul pe marginea drumului. Din fericire, în cele din urmă, salvatorii au reuşit să-l ademenească pe mascul. L-au numit Guardian şi l-au ţinut timp de patru zile într-una dintre locaţiile lor.

Dacă în perioada următoare nimeni nu vine să-l recupereze pe Guardian, despre care se crede că are între 6 şi 12 luni, va fi programat pentru adopţie.

„Este încă puţin confuz în legătură cu ceea ce s-a întâmplat, dar cel puţin acum este într-un loc sigur, cu apă proaspătă şi burta plină de mâncare”, au anunţat salvatorii într-o actualizare pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?