LiveBiz
E mai bine să porţi părul scurt după 40 de ani: o expertă în modă dezvăluie 8 reguli de aur pentru femeile mature

E mai bine să porţi părul scurt după 40 de ani: o expertă în modă dezvăluie 8 reguli de aur pentru femeile mature

LiveBiz » Trucuri Utile » E mai bine să porţi părul scurt după 40 de ani: o expertă în modă dezvăluie 8 reguli de aur pentru femeile mature

Nimeni nu ne poate spune ce ar trebui să facem cu viaţa noastră, cum ar trebui să ne îmbrăcăm, sau să ne tundem, mai ales dacă suntem femei cu o anumită maturitate şi vârstă.

Dar de multe ori, urmărind vedetele pentru a încerca să semănăm cu ele sau pentru a fi la curent cu ultimele tendinţe în modă poate avea efecte pozitive. Mai ales la femeile care au trecut de o anumită vârstă şi care încă vor să se simtă mai tinere cu orice preţ.

Carolina Herrera, una dintre cele mai influente personalităţi din lumea modei şi una dintre cele mai urmărite experte din branşă, a sugerat o schimbare în aspectul femeilor de peste 40 de ani. În opinia sa, unele articole vestimentare la modă nu se potrivesc neapărat la orice vârstă; pentru Herrera este corect să porţi anumiţi blugi, un anumit tricou sau să urmezi un anumit aspect dacă se adresează vârstei pe care o ai. Iată 8 reguli de aur pe care femeile mature trebuie să le respecte conform expertei în modă:

1. Moda este în continuă schimbare şi, din acest motiv, o femeie ar trebui să aibă curajul să se schimbe odată cu ea; foarte des ne este frică să îmbrăţişăm noi tendinţe, dar dacă nu acceptăm transformarea din viaţa noastră, nici propria vârstă nu ne-o acceptăm.

2. Nu are sens să purtăm haine destinate unui public tânăr dacă avem peste 40 de ani şi acelaşi lucru este valabil şi în privinţa părului. Expertul în modă sugerează purtarea unui păr scurt deoarece acest lucru sugerează modestie şi sinceritate.

3. Din acest motiv, după vârsta de patruzeci de ani, ar fi mai potrivit să lăsăm deoparte toate acele fuste pe care le purtăm cu atât de mult entuziasm adolescentin.

4. Carolina Herrera ne sfătuieşte, de asemenea, să abandonăm utilizarea bikinilor la mare după o anumită vârstă.

5. În această categorie intră şi fustele mini, chiar şi acei blugi strâmţi şi tinereşti ar trebui lăsaţi deoparte pentru totdeauna, potrivit Carolinei Herrera.

6. De asemenea, orice rochie purtată de o femeie peste 40 de ani nu trebuie să fie prea scurtă; nu arăta prea mult trebuie să fie regula de aur!

7. Dar despre tunsoare? Un păr nu lung, ci scurt, pentru că vârsta matură a unei femei trebuie să reflecte modestie şi sinceritate.

8. Pentru Herrera, vârsta maturităţii este, de asemenea, vârsta modestiei, a onestităţii, a sincerităţii faţă de sine, mai presus de toate, este contraproductiv să adopţi un aspect adolescent atunci când o femeie ar trebui să radieze încredere de sine căpătata în urma experienţei de viaţă.

Un alt fel de elegantă, dar fiind sugerat de o expertă precum Herrera, poate declanşa cu siguranţă o reflecţie interesantă despre cât de mult poate fi din nou dezbătut aspectul modern al femeilor la modă.

Ţi-a plăcut acest articol?