LiveBiz
Povestea câinelui găsit pe marginea drumului, abandonat într-o cuşcă împreună cu toate jucăriile sale

Povestea câinelui găsit pe marginea drumului, abandonat într-o cuşcă împreună cu toate jucăriile sale

LiveBiz » Animale » Povestea câinelui găsit pe marginea drumului, abandonat într-o cuşcă împreună cu toate jucăriile sale

Orice perioadă a anului şi orice loc de pe planetă par perfecte pentru ca oamenii fără inimă să-şi abandoneze animalele de companie. Cum este posibil acest lucru? Ei sunt îngerii noştri păzitori şi prietenii noştri cei mai loiali. Dar, se pare, că nu toată lumea îi iubeşte la fel ca noi, din păcate.

Câţiva dintre locuitorii unui oraş liniştit din Massachusetts se plimbau într-o dimineaţă, când au dat peste o privelişte şocantă: un biet căţeluş stătea deprimat într-o cuşcă, după ce fusese abandonat pe marginea drumului.

Departamentul de Poliţie din Hingham relatează faptul că patrupedul, la prima vedere un Bichon Maltez în vârstă de doi ani, a fost abandonat într-o cuşcă împreună cu lesa, păturica, mâncarea şi toate jucăriile sale. Aparent, nu trecuse mai mult de o oră de când fusese abandonat. A fost rapid salvat şi eliberat din cuşcă.

Animalul a fost lăsat pe o stradă liniştită dintr-un cartier select, sugerând că oricine l-a abandonat acolo a vrut să fie găsit de oamenii potriviţi. Câinele a fost luat de în grijă de voluntarii „Animal Rescue League din Boston (ARL)”, iar medicii veterinari l-au examinat şi au ajuns la concluzia că este destul de sănătos.

Este un câine foarte recunoscător faţă de salvatorii săi şi îi place să viziteze personalul adăpostului: „Voluntarii şi personalul au observat cât de dulce este câinele… şi cât de mult îşi iubeşte salvatorii”, a scris ARL pe site-ul său.

Câinele nu are microcip şi nici vreo altă formă de identificare, aşa că autorităţile investighează în prezent situaţia.

„Depunem toate eforturile pentru a afla circumstanţele în care a fost abandonat, inclusiv vrem să aflăm locaţia proprietarului”, a scris Departamentul de Poliţie Hingham pe pagina sa de Facebook. „Dacă este necesară adopţia sa, vă vom oferi actualizări relevante pe parcurs.”

Deocamdată căţelul va rămâne în grija celor de la ARL, unde este în siguranţă, sănătos şi fericit. Sperăm că autorităţile îşi vor face treaba şi că în curând va fi adoptat de o familie cu dragoste pentru animale.

Ţi-a plăcut acest articol?