LiveBiz
Această tigroaică nu a avut niciodată parte de afecţiune – Priviţi-o după ce şi-a găsit sufletul pereche

Această tigroaică nu a avut niciodată parte de afecţiune – Priviţi-o după ce şi-a găsit sufletul pereche

LiveBiz » Animale » Această tigroaică nu a avut niciodată parte de afecţiune – Priviţi-o după ce şi-a găsit sufletul pereche

După ce a fost neglijată şi maltratată, o tigroaică Bengaleză pe nume Aasha are în sfârşit parte de o viaţă nouă şi de un partener care să-i fie alături de acum înainte.

La vârsta de 9 luni, Aasha era extrem de mică, cântărind doar 14 kilograme – echivalentul unui pui în vârstă de 3 luni. În plus, starea ei de sănătate era precară: smocuri din blană căzute şi în acele zone pielea era crăpata şi sângera.

The Dodo

Aflând de situaţia acestui biet animal, un inspector din Departamentul Agriculturii al SUA s-a adresat lui Vicky Keahey, fondatoarea „In-Sync Exotics Wildlife Rescue and Educational Centre”, supunându-i atenţiei cazul tigroaicei Aasha.

Sperând că o va putea transfera în grija Centrului de Salvare, inspectorul i-a povestit lui Keahey despre starea de sănătate a lui Aasha,  punându-i acesteia doar o simplă întrebare: „Cum poate fi atât de mic un tigru de 9 luni?”

Răspunsul nu a întârziat să apară, confirmând că starea de sănătate este precară şi că a suferit şi de o neglijenţă flagrantă. Inspectorul i-a dezvăluit lui Keyhey că Aasha aparţinea unui circ care deţinea şi un tigru mai bătrân. Adesea, acesta ar fi atacat-o şi maltratat-o pe Aasha. Inspectorii USDA (Departamentul Agriculturii al SUA) ştiau că Aasha nu era bine, dar nu cunoşteau exact care era starea ei reală.

De îndată ce au primit situaţia exactă a stării sale de sănătate de la un medic veterinar, Aasha a fost băgată în carantină pentru tratament.

„Zona lipsită de blană a lui Aasha este acoperită cu piele uscată şi crăpături care sângerează”, a declarat Keahey pentru The Dodo.

„În fiecare zi, din 12 în 12 ore îi administrez medicamente şi îmi petrec timpul cu ea. Ştiam că o să mă descurc cu Aasha .”

Pentru tratarea problemelor sale dermatologice, Aasha a trebuit să facă băi medicamentoase, o activitate pe care tigroaica o urăşte cu adevărat. Curând, totuşi, ea s-a obişnuit cu apa, stropind în jur şi făcând progrese semnificative privind starea ei de sănătate.

In-Sync Exotics / The Dodo
In-Sync Exotics / The Dodo

Când Aasha şi-a revenit la normal, a fost integrată în noul mediu alături de alţi semeni de-ai săi. Ea a fost pusă laolaltă cu un tigru pe nume Smuggler şi imediat aceasta s-a ataşat de noul ei prieten.

In-Sync Exotics / The Dodo

Pentru a se asigura că Smuggler nu i-ar face vreun rău, voluntarii au supravegheat o perioadă „întâlnirile” în care cei doi tigri se cunoşteau reciproc. Nu după mult timp ei au ajuns să convieţuiască în acelaşi adăpost de parcă ar fi crescut împreună.

In-Sync Exotics / The Dodo
In-Sync Exotics / The Dodo

Patru ani mai târziu, sunt încă într-o coabitare fericită și relația lor este mai puternică decât oricând.

In-Sync Exotics / The Dodo

Urmăriţi mai jos videoclipul care spune povestea emoţionantă a unui suflet chinuit care în cele din urmă şi-a găsit fericirea.

Dacă sunteţi de acord că orice animal merită o viaţă mai bună, ajutaţi-ne să facem cunoscută tuturor povestea tigroaicei Aasha!

Ţi-a plăcut acest articol?