LiveBiz
Căţeluşul respins pentru că nu ştie să meargă este salvat şi cu o mare dedicare îşi depăşeşte condiţia

Căţeluşul respins pentru că nu ştie să meargă este salvat şi cu o mare dedicare îşi depăşeşte condiţia

LiveBiz » Animale » Căţeluşul respins pentru că nu ştie să meargă este salvat şi cu o mare dedicare îşi depăşeşte condiţia

Herbie este numele unui căţeluş care atunci când a venit pe lume, crescătorul său a văzut că are nevoi speciale şi l-a respins imediat. Dar acesta a fost doar începutul unei noi poveşti pentru Herbie, care nu a renunţat nicio clipă să lupte pentru o viaţă mai bună.

Bulldogul francez are aproximativ 10 săptămâni şi suferă de hidrocefalie, o boală care se caracterizează prin acumularea de lichid în creier. Când a fost dus la Road Dogs & Rescue în urmă cu aproximativ o lună, era foarte slăbit şi abătut.

Adăpostul l-a dus pe micuţul Herbie la un medic veterinar specializat în neurologie, care i-a dat tratament pentru a-l ajuta la reducerea cantităţii de lichid din creier. Veterinarul a spus că patrupedul va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală pe creier, dar nu mai devreme de vârsta de 6 luni.

„Până în prezent, Herbie s-a menţinut cu căţel fericit şi curajos – singurul impediment fiind acela că pur şi simplu nu poate sta pe propriile picioare sau merge din cauza lipsei de echilibru”, a declarat Nikki Carvey, reprezentanta echipei de salvare într-un interviu.

Chiar şi după toate provocările pe care i le-a dat viaţa, Herbie este un câine foarte fericit: „El ne iubeşte în felul său, ronţăindu-şi degetele şi jucându-se cu mingea”, povesteşte Nikki. „Are un caracter minunat, aşa că am decis că ar trebui să înceapă şedinţele de kinetoterapie”, a mai adăugat aceasta.

Deşi este încă foarte mic, adăpostul a decis totuşi să înceapă tratamentul, deoarece Herbie este foarte hotărât. Va sta 10 zile la „Two Hands Four Paws”, o clinică specializată în reabilitare canină.

În imaginea de mai jos, îl putem vedea pe Herbie făcând şedinţa de hidroterapie în cadrul procesului de recuperare:

„Scopul nostru este de a-l face să stea pe picioare şi să meargă singur, astfel încât calitatea vieţii să i se îmbunătăţească”, a spus Carvey. „Deci, sper că operaţia de la 6 luni îi va oferi posibilitatea de a trăi o viaţă mult mai lungă şi mai fericită”, a spus ea.

În ciuda obstacolelor pe care le are zilnic de depăşit, Herbie rămâne optimist şi demonstrează tuturor că are o voinţă uriaşă.

Iată-l pe Herbie în timpul unei şedinţe de acupunctură:

Şi, desigur, se antrenează cu ajutorul unui scaun special cu rotile care îl ajută să-şi păstreze musculatura în formă:

Printre alte activităţi, voluntarii depun toate eforturile ca membrele să-i devină mai puternice:

Herbie este un exemplu canin pentru oamenii din lumea întreagă! Aveţi grijă de câinele vostru tratându-l cu dragostea şi bunătatea pe care le merită.

Ţi-a plăcut acest articol?