LiveBiz
Pacientul cu cancer se simte mai bine după ce primeşte vizita patrupedului său

Pacientul cu cancer se simte mai bine după ce primeşte vizita patrupedului său

LiveBiz » Animale » Pacientul cu cancer se simte mai bine după ce primeşte vizita patrupedului său

Starea de sănătatea a unui brazilian care suferă de cancer s-a îmbunătăţit simţitor după ce a fost vizitat de câinele său de companie, lucru care i-a surprins până şi pe medicii de la Spitalul Memorial Sao Jose, din Recife, Pernambuco.

Ghidul turistic Flávio Santos şi Agadir au fost separaţi pe perioada tratamentului, însă la cererea pacientului, echipa de medici a autorizat în cele din urmă accesul animalului.

„Din cauza stării sale deosebit de grave, discutasem despre posibilitatea opririi tratamentului. Astăzi, 17 Septembrie, eu şi João am trecut pe acolo şi am fost surprinşi, [Flávio] era conştient, atent, vorbea”, a declarat medicul Rodrigo Trancredi.

Flávio le-a mulţumit medicilor şi prietenului său pentru minunata surpriză.

„Mi-a mulţumit mult [pentru reuniune]”, a spus designerul de interior João Chagas, prieten cu Flávio de 23 de ani.

Beneficii

Potrivit medicului, contactul cu animalele de companie aduce beneficii pentru corp şi psihic.

„Din punct de vedere psihologic, pacienţii vorbesc mai mult, se entuziasmează şi au un apetit crescut. Din punct de vedere fiziologic, există o reducere a ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale”, explică medicul.

În cazul lui Flavio, care are metastaze în peritoneu şi oase, nu a fost cu nimic diferit.

„Am observat încă de a doua zi o îmbunătăţire vizibilă a stării lui de sănătate. […] Îmbunătăţirea s-a produs treptat şi este stabilă”, spune medicul.

Postarea

Într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook, Spitalul Memorial Sao Jose a distribuit câteva imagini deosebit de frumoase cu pacientul şi câinele său:

„În această săptămână am primit o vizită specială. Câinele Agadir a venit să-l viziteze pe „omul” său, Flávio Jose, care se află în tratament la noi. Întâlnirea a fost organizată de către angajaţii noştri pentru a-i îndeplini dorinţa lui Flávio, căruia îi lipsea enorm animalul de companie”, au scris reprezentanţii spitalului.

Lipsa animalului de companie

Internat din data de 23 august, Flávio a mărturisit echipei medicale în mod repetat cât de mult îi lipseşte animalul său de companie, care îi este alături de mai bine de opt ani.

Reuniunea a avut loc pe 10 septembrie, însă imaginile vizitei lui Agadir au început să circule pe reţelele de socializare câteva zile mai târziu.

Dorinţa lui Flávio s-a îndeplinit în garajul Spitalului Memorial São José, din centrul oraşului Recife, deoarece intrarea animalelor este interzisă în aripa de oncologie a unităţii spitaliceşti.

Prin urmare, câinele a avut nevoie de un document veterinar care să ateste că are toate vaccinurile la zi.

Vizita a făcut parte din proiectul „O que importa pară você? (Ce contează pentru tine?)”, o iniţiativă a Ministerului Sănătăţii pentru a îndeplini dorinţele pacienţilor care necesită perioade lungi de spitalizare sau cazurile speciale.

„Am avut deja o nuntă şi o petrecere de Ziua Îndrăgostiţilor, dar este pentru prima dată când aducem un animal”, a declarat Luísa Frazão, asistentă şefă a secţiei de oncologie.

Iată câteva imagini din timpul vizitei:

Essa semana nós recebemos uma visita especial. O cachorro Agadir veio visitar o seu “humano”, Flávio José, que está em…

Posted by Hospital Memorial São José on Thursday, September 12, 2019

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia.

Ţi-a plăcut acest articol?