LiveBiz
Scroafa scapă din fermă înainte de a fi sacrificată și reușește să aducă puii pe lume într-o pădure

Scroafa scapă din fermă înainte de a fi sacrificată și reușește să aducă puii pe lume într-o pădure

LiveBiz » Animale » Scroafa scapă din fermă înainte de a fi sacrificată și reușește să aducă puii pe lume într-o pădure

Instinctul matern nu declanşează doar nenumărate acte de curaj, ci este răspunsul la ceea ce multe mame îl cunosc drept sentiment înnăscut. Acest lucru este prezent în rândul mamelor umane, dar şi femelele din alte specii ne dezvăluie cu măiestrie faptul că sunt în stare de orice pentru a-şi proteja puii de pericolele ce apar în mediul înconjurător.

Tocmai din acest motiv, actul eroic al unei scroafe de a-i salva pe cei zece purceluşi ai săi nu conteneşte să impresioneze utilizatorii reţelelor de socializare din întreaga lume.

Este vorba despre o scroafă, numită acum Matilda, care a reuşit să scape dintr-un loc extrem de periculos pentru ea şi porcuşorii pe care se pregătea să-i aducă pe lume.

Incidentul a avut loc în Ollerton, Nottinghamshire (Anglia) şi a devenit cunoscut datorită Annei Aston, în vârstă de 49 de ani, care în timp ce îşi plimba câinele prin pădure, a ajuns să fie martora unei privelişti incredibile.

O mamă curajoasă care are grijă de micuţii ei.

Exact pe mijlocul cărării pe care mergea, la un moment dat, în faţă, i-a apărut o scroafă care îşi hrănea purceluşii, lucru care a lăsat-o pe Anna fără cuvinte.

„Mergeam pe o cărare prin pădure luni seara când am auzit ceva viu mişcându-se şi am ştiut imediat că este un animal de mari dimensiuni. M-am gândit că poate este vreun câine sau un bursuc, dar nu mi-a venit să-mi cred ochilor când am văzut o scroafă hrănindu-şi purceii” – povesteşte Aston.

Se pare că era Matilda scăpase dintr-o fermă din apropiere înainte de a fi transformată în carne de consum sau separată de puii încă nenăscuţi în momentul evadării.

Anna a decis să apeleze la organizaţia „Brinsley Animal Rescue” pentru a ajuta animalul şi puii. Acum o apăra pe Matilda în faţa proprietarului fermei de porci pentru a o lăsa să supravieţuiască şi pentru a-i acorda libertatea deplină.

Anna simte că biata mamă merita mai mult decât orice o nouă viaţă.

„Nu ştiam că există o fermă de porci în apropiere şi ea trebuie să fi scăpat de acolo. Este cu adevărat uimitor că a făcut tot ce a putut pentru a-şi proteja bebeluşii.”

„Merită o viaţă sigură şi fericită alături de mica sa familie şi cred că acum şi-a câştigat libertatea. Sper că fermierul are inimă acum să permită salvarea şi relocarea Matildei” – mărturiseşte femeia.

La rândul său, Jon Beresford, directorul organizaţiei „Brinsley Animal Rescue”, a explicat că au nevoie de acordul fermierului pentru a salva purceii. Într-o postare recentă, organizaţia a sărbătorit finalizarea procesului:

„Nu vă putem spune cât de încântaţi suntem, dar am reuşit să o luăm pe Matilda şi pe toţi purceluşii ei”.

„Vă mulţumesc foarte mult tuturor că ne-aţi ajutat să facem acest lucru posibil. Şi tuturor jurnaliştilor care au răspândit această poveste în întreaga lume. De asemenea, mulţumim fermei pentru că ne-a permis să o salvăm pe această scroafă curajoasă şi pe bebeluşii ei frumoşi.” – a mai adăugat Beresford.

Într-un videoclip realizat ulterior, se poate vedea că proaspăta mamă trăieşte în cele mai bune condiţii:

Dar poate cea mai bună veste dintre toate este aceea că voluntarii adăpostului s-au angajat să transfere toţi purceluşii în case adecvate. Iar dacă acest lucru nu este posibil, micuţii vor rămâne alături de mama lor în adăpost.

Matilda este un adevărat exemplu că iubirea maternă poate depăşi orice obstacol. Lumea trebuie să înţeleagă că şi animalele au sentimente.

Ţi-a plăcut acest articol?