LiveBiz
Abandonat într-un sac de gunoi, căţeluşul este salvat şi adoptat de familia la care visa

Abandonat într-un sac de gunoi, căţeluşul este salvat şi adoptat de familia la care visa

LiveBiz » Animale » Abandonat într-un sac de gunoi, căţeluşul este salvat şi adoptat de familia la care visa

Nu toţi cei care intră în contact cu un câine îşi dau seama de pozitivitatea pe care aceste animale o pot transmite oamenilor, cerând foarte puţin în acelaşi timp. Ei pot fi cu adevărat cei mai buni prieteni ai noştri, capabili să ne susţină, să ne însoţească şi să se ataşeze de noi într-un mod unic.

Cu toate acestea, pe măsură ce aflăm despre întâmplări precum cea pe care urmează să o citiţi mai jos, ne dăm seama că nu toţi oamenii înţeleg cu adevărat ce înseamnă dragostea faţă de animale. Dimpotrivă, cu multă violenţă, oamenii pot deveni cei mai răi duşmani ai lor, riscând să compromită sănătatea şi siguranţă bietelor creaturi fără apărare.

În România, mai exact, în Transilvania, un grup de oameni au găsit un căţeluş băgat într-un sac de gunoi, care era literalmente pe moarte. Pe lângă faptul că era deshidratat şi flămând, câinele avea un picior rupt şi o leziune la nivelul capului: nu ar mai fi rezistat mult în aceste condiţii.

Probabil victimă a violenţei, câinele a fost abandonat de nişte oameni fără scrupule, iar definirea acestei atitudini drept inumane ar fi o gravă subevaluare. Din fericire, nu toţi oamenii sunt aşa, iar cei care l-au găsit s-au străduit imediat să îl ajute şi să-i ofere afecţiune.

La Transylvania Animal Care, câinele numit de medicii veterinari Luce, a primit toate îngrijirile de care avea nevoie. Laba lui a fost operată, la fel şi leziunea traumatică din zona capului, însă nu fără dificultăţi. Luce a reuşit încet să se ridice şi să meargă, recăpătându-şi încrederea şi calmul.

Povestea lui Luce i-a ţinut pe toţi cu sufletul la gură până a ajuns la un final fericit. Căţelul a fost adoptat de o familie din Anglia, unde este iubit şi în siguranţă.

O poveste cu adevărat emoţionantă care ne arată încă o dată că niciodată nu trebuie să renunţăm la speranţă, nici măcar în cele mai întunecate momente.

Ţi-a plăcut acest articol?