LiveBiz
Stăpânul doarme la parter pe canapea cu câinele bătrân şi bolnav pentru a-i ţine companie

Stăpânul doarme la parter pe canapea cu câinele bătrân şi bolnav pentru a-i ţine companie

LiveBiz » Animale » Stăpânul doarme la parter pe canapea cu câinele bătrân şi bolnav pentru a-i ţine companie

Când familia lui Catherine Morris l-a adoptat ​​pe Spike în urmă cu nouă ani, ei au stabilit că el va fi un câine „care va locui la parterul casei”. Dar Spike avea o altă idee despre cum trebuiau să se întâmple lucrurile.

„În prima noapte după ce l-am adoptat, am închis poarta de la scară şi ne-am culcat”, povesteşte Morris. „A plâns câteva minute înainte de a sări peste poartă în întuneric şi de a pătrunde în camera părinţilor mei unde a mers direct în pat! Şi acolo a continuat să doarmă de atunci.”

În timpul zilei, Spike era plin de energie. Îi plăcea să alerge ore întregi şi să se joace cu mingea lui de tenis. Noaptea, câinele urca scările pentru a împărţi patul cu familia. „Adoră să se cufunde în salteaua moale şi încearcă să ajungă sub pătură pentru a se apropia de părinţii mei cât mai mult posibil”, mărturiseşte Morris.

Acum la vârsta de 14 ani, Spike a nu mai este la fel de energic. Morris şi părinţii săi se temeau ca nu cumva să-l piardă după ce Spike a suferit două accidente vasculare cerebrale, dar câinele lor credincios nu era încă pregătit să-i părăsească.

După cel de-al doilea accident vascular cerebral, mai multe zile la rând Spike nu a putut să stea pe propriile picioare, aşa că Morris şi părinţii săi l-au purtat pe braţe prin casă. Dar câinele era hotărât să-şi revină şi a învăţat să meargă din nou.

Cu toate acestea, Spike nu este încă suficient de puternic pentru a urca în siguranţă pe scări, aşa că familia sa a trebuit să blocheze accesul către locul său preferat – dormitorul.

Ştiau că Spike nu va accepta niciodată ca picioarele sale slăbite să-l împiedice să urce scările pentru a dormi alături de familia sa. Aşa că au refăcut poarta de la scări şi au conceput un plan pentru a-l face fericit bătrânul câine.

Acum, cei din familia lui Spike dorm prin rotaţie pe canapeaua extensibilă alături de el în fiecare noapte pentru a se asigura că prietenul lor cu patru picioare nu încearcă să sară peste poartă.

Stăpânul lui Spike are o grijă deosebită pentru a se asigura că bătrânul său câine beneficiază de tot confortul posibil.

„Sunt pur şi simplu inseparabili”, spune Morris. „Tata îl numeşte ‘bătrânul meu’ şi stau mereu la ‘taclale’.”

„Tot tata este cel care îi duce apa şi mâncarea la canapea şi îl hrăneşte din mână pentru a se asigura că primeşte toate medicamentele şi îşi menţine forţele”, a mai adăugat ea.

Desigur, Spike îşi iubeşte familia mai mult decât orice pe lume, iar familia lui este în stare de orice sacrificiu pentru a-l menţine fericit în anii care i-au mai rămas.

„Ne iubim foarte mult câinele şi suntem foarte fericiţi că îl avem în viaţa noastră”, a spus Morris. „Sperăm să compensăm prietenia şi loialitatea de care a dat dovadă, oferindu-i toată dragostea din lume”.

Pentru a afla mai multe despre Spike, îl puteţi urmări pe contul său de Instagram.

Ţi-a plăcut acest articol?