LiveBiz
Câinele sare în lac şi înoată pentru a salva un pui de căprioară neputincios care se îneca

Câinele sare în lac şi înoată pentru a salva un pui de căprioară neputincios care se îneca

LiveBiz » Animale » Câinele sare în lac şi înoată pentru a salva un pui de căprioară neputincios care se îneca

Câinii nu sunt doar cei mai buni prieteni ai omului, ci şi ai oricărui alt animal care are nevoie de ajutor. Cel puţin aşa a dovedit-o Harley, un patruped adorabil care a fost protagonistul unui episod eroic după ce a salvat un pui de căprioară care era la un pas să se înece.

Harley şi familia sa locuiesc în Culeper, Virginia (Statele Unite).

Tatăl său uman, Ralph Dorn, a comentat că totul a început după ce prietenul său cu patru picioare a dispărut pentru câteva minute. Bărbatul a plecat să-l caute şi primul loc pe care l-a vizitat a fost malul lacului care îi înconjoară proprietatea.

Câinele Harley văzuse că ceva nu este în regulă, moment în care şi-a urmat instinctele şi a intrat în lac.

Deşi bărbatul a reuşit să-şi găsească câinele, acesta nu era deloc pe atât de aproape pe cât credea. Harley înotase aproximativ 200 de metri de la marginea lacului pentru a salva un animal mic şi neputincios care se îneca.

Din locul în care se afla Ralph, nu reuşea să distingă animalul pe care Harley îl ajuta; abia când au ajuns aproape de ţărm şi-a dat seama că este vorba despre un mic pui de căprioară.

Harley – câinele curajos care a salvat un alt animal de la înec.

Ralph a subliniat că habar nu are cum de a ajuns bietul animal în mijlocul lacului, lăudând faptul că patrupedul său încerca să-i salveze viaţa. În acest sens, el a subliniat:

„Evident, Harley nu s-a întrebat de ce, ci a acţionat imediat”.

Odată ajuns pe uscat, Ralph l-a ajutat pe Harley să urce o mică pantă abruptă. Câinele s-a asigurat că puiul este în regulă, l-a adulmecat şi lins foarte atent, la prima vedere dorind mai presus de toate să-l protejeze pe noul său prieten.

Prin intermediul contului său de Facebook, Ralph a împărtăşit acţiunea eroică pe care Harley a întreprins-o. O parte din postarea lui sună cam aşa:

„Nu am putut să nu îl ajut. Interacţiona cu el [puiul de căprioară], îl lingea, îl îngrijea”.

Din fericire, ambele animale erau acum în siguranţă şi odată ce Harley şi-a încheiat misiunea de salvare, s-a întors acasă. Curând, Ralph şi familia lui au urmărit apariţia mamei-căprioară.

Harley a vrut doar să-şi protejeze prietenul.

Nu a fost ultima întâlnire dintre aceste două animale: a doua zi căprioara s-a întors cu puiul ei şi Harley a fost disperat să-şi întâmpine micul prieten.

„Harley s-a săturat să alerge de la o fereastră la alta. Am deschis uşa din faţă şi am auzit căprioara. Harley a fugit unde erau copacii şi l-a găsit. Puiul de căprioară a început să dea energic din codiţă, şi-au atins nasul, au pufnit puţin, iar apoi Harley s-a întors calm acasă”, a comentat Ralph.

Harley este un câine minunat, care iubește să-i ajute pe cei vulnerabili sau aflaţi în nevoie. În trecut, îndeplinea misiuni incredibile de câine de terapie, vizitând bătrâni în aziluri sau însoțind copiii în timpul lecturii la biblioteca locală.

Cea mai recentă misiune a sa a fost să salveze un pui de căprioară și să-l înapoieze mamei sale.

Misiunea voastră care este? Ce ziceţi de cea în care puteţi ajuta persoanele aflate la ananghie sau oferi dragoste oamenilor din jurul vostru?!

Ţi-a plăcut acest articol?