LiveBiz
După moartea soţiei, tatăl îşi creşte singur cei 7 copii. Lacrimile curg atunci când descoperă că anul acesta Crăciunul a sosit mai devreme

După moartea soţiei, tatăl îşi creşte singur cei 7 copii. Lacrimile curg atunci când descoperă că anul acesta Crăciunul a sosit mai devreme

LiveBiz » Poveşti de viaţă » După moartea soţiei, tatăl îşi creşte singur cei 7 copii. Lacrimile curg atunci când descoperă că anul acesta Crăciunul a sosit mai devreme

Fără îndoială, acesta va fi cel mai dificil Crăciun pe care Dakota Nelson l-a avut vreodată.

Şi acest lucru nu pentru că trebuie să cumpere cadouri pentru cei şapte copii ai săi în timp ce este angajat la trei locuri de muncă, ci pentru că este primul Crăciun al copiilor fără mama lor.

Ream Nelson, soţia bărbatului, a murit în luna Septembrie, după ce s-a prăbuşit ca din senin în această vară şi a fost transportată de urgenţă la spital. Avea doar 38 de ani.

GoFundMe

Potrivit publicaţiei Idaho State Journal, se pare că Ream a suferit o aritmie după care a intrat într-o comă ce i-a afectat creierul după ce a rămas fără oxigen timp de cel puţin 20 de minute până la sosirea ambulanţei.

„Lucram în garaj împreună, iar când m-am întors am găsit-o prăbuşită pe podea, fără suflare”, a declarat Nelson pentru East Idaho News.

Ream nu avea probleme de sănătate cunoscute, iar moartea ei a reprezentat un şoc total pentru familie şi comunitatea locală. Acest lucru l-a adus pe Nelson în ipostaza de a-şi creşte singur cei şapte copii.

GoFundMe

„Este greu să descriu cu exactitate cum este să-mi găsesc frumoasa soţie, de care m-am îndrăgostit şi am crescut alături în cei 17 ani de căsnicie, prăbuşită pe podea cu ochii deschişi şi copilul nostru de 3 ani stând peste ea. Să ajungă copiii noştri să fie martorii acestei tragedii este un lucru de neconceput”, a declarat Nelson, potrivit GoFund Me.

Ca profesor seminarist la biserica „Latter-Day Saints” de pe lângă liceul North Fremont, Nelson a trebuit să-şi caute alte două locuri de muncă part time.

GoFundMe

De la moartea lui Ream, întreaga comunitate s-a adunat în jurul familiei greu încercate.

Familia Nelson nu era asigurată, deoarece a câştigat prea mulţi bani pentru a se califica pentru Medicaid (un program ce oferă servicii de asigurare de sănătate cetăţenilor americani din categoria celor cu venituri mici), dar nu suficienţi pentru a-şi permite asigurarea de sănătate oferită de stat.

Deci, spitalizarea lui Ream le-a adus costuri medicale uriaşe. A fost creată o campanie GoFundMe care a strâns 35.359 USD din obiectivul său de 250.000 USD.

GoFundMe

Prin intermediul unei iniţiative „Secret Santa” s-a decis ca acest Crăciun al familiei Nelson să fie puţin mai luminos.

„Secret Santa ne-a rugat să-i oferim 1.000 de dolari în carduri cadou, de asemenea, un voucher în valoare de 1.000 de dolari pentru un alt magazin şi un cec de 8.000 de dolari”, explică Nate Eaton într-un videoclip filmat pentru East Idaho News.

Gestul a făcut parte din eforturile postului de ştiri de a oferi acestei familii aproximativ 250.000 USD pentru sărbători. Eaton l-a surprins pe Nelson şi pe copiii săi după ce au ieşit din şcoală, spunându-i că îi oferă 1000 de dolari pentru alimente, 1.000 de dolari pentru Walmart şi un cec bancar în valoare de 8.000 de dolari.

East Idaho News

La auzul acestor veşti încărcate de bunătate, ochii lui Nelson i s-au umplut de lacrimi. Urmăriţi momentul emoţionant în videoclipul de mai jos.

Distribuiţi acest articol cu prietenii și familia.

Ţi-a plăcut acest articol?