LiveBiz
Un orăşel din Islanda vopseşte trecerile de pietoni în 3D pentru a atenţiona şoferii care circulă cu viteză

Un orăşel din Islanda vopseşte trecerile de pietoni în 3D pentru a atenţiona şoferii care circulă cu viteză

LiveBiz » Wow » Un orăşel din Islanda vopseşte trecerile de pietoni în 3D pentru a atenţiona şoferii care circulă cu viteză

Numărul accidentelor rutiere petrecute în dreptul trecerilor de pietoni creşte alarmant de la an la an, iar necesitatea de a găsi o soluţie pentru ca aceste evenimente nefericite să nu se mai întâmple este stringentă. În micul orăşel de pescari Ísafjörður, Islanda, a fost implementată o nouă soluţie, care a avut efecte pozitive încă din primele zile.

Trecerea de pietoni a căpătat rapid o nouă înfăţişare, fiind pictată tridimensional. Zebra care parcă pluteşte trage un semnal de alarmă şoferilor care au tendinţa de a merge cu viteză prin acest loc semnalizat. Comisarul de mediu Ralf Trylla văzuse un concept similar în New Delhi, India şi a dorit să îl implementeze şi în oraşul său natal.

Designul inovator atrage atenţia şoferilor, care în mod sigur vor încetini după ce vor vedea noua „zebră” care privită dintr-un anumit unghi, parcă pluteşte. În colaborare cu compania islandeză „Vegmálun GÍH”, această idee a fost transpusă în realitate, iar beneficiile sale nu sunt deloc de neglijat. Trecerea de pietoni nu numai că este mult mai sigură pentru localnici, dar reprezintă şi o adevărată atracţie pentru aceştia.

Iată câteva imagini cu această trecere de pietoni realizată de Ágúst G. Atlason de la Gústi Productions:

Gústi Productions
Gústi Productions
Gústi Productions
Linda Björk Pétursdóttir
Vegamálun GÍH

Spuneţi-ne în comentarii dacă doriţi să vedeţi astfel de proiecte realizate şi în intersecţiile din oraşul dvs.