LiveBiz
Tânăra adoptă un câine pe care nimeni nu l-a dorit, pentru că toţi credeau că este prea „urât”

Tânăra adoptă un câine pe care nimeni nu l-a dorit, pentru că toţi credeau că este prea „urât”

LiveBiz » Animale » Tânăra adoptă un câine pe care nimeni nu l-a dorit, pentru că toţi credeau că este prea „urât”

Toţi câinii sunt frumoşi. Nu contează dacă au nevoi speciale, cicatrici permanente sau trăsături neobişnuite, patrupezii rămân creaturi minunate care merită preţuite.

Un câine, pe nume Walter, a fost abandonat într-un adăpost. Motivele pentru care câinele a fost părăsit au înduioşat inima unei mari iubitoare de animale, o tânără pe nume Gabby. Aceasta se afla deja la adăpost salvând un alt câine când a fost chemată de un voluntar ca să-l cunoască pe Walter.

Voluntarul i-a spus: „Gabby, trebuie să vezi acest câine!” Voluntarul ştia că tânăra mai salvase în trecut câini cu nevoi speciale şi a crezut că îl poate ajuta pe Walter să-şi găsească o casă pentru totdeauna. De îndată ce Gabby l-a văzut, a ştiut că pentru ea va fi un câine absolut normal. Chiar dacă nu mai văzuse până atunci un exemplar atât de slăbit, cu un bot atât de pronunţat, sau cu deformări ale membrelor şi coloanei vertebrale, lui Gabby nu-i păsa. Voia să-l îmbrăţişeze pe Walter şi să-i ofere o viaţă mai bună.

Gabby a înţeles că Walter nu numai că era un câine special, dar şi-a dat seama de crudul adevăr: oricui i-ar fi dificil să-i găsească o casă lui Walter din cauza nevoilor sale speciale. Avea toate şansele să rămână pentru totdeauna într-un adăpost, sau în cele din urmă să fie sacrificat. Cei mai mulţi oameni întorceau privirea când treceau pe lângă cuşca lui Walter. Mulţi l-au considerat respingător, dar nu şi Gabby! Pentru ea, bietul Walter era câinele perfect!

Femeia cu inimă de aur a ştiut imediat că trebuie să-l ia acasă şi să-l adopte. Gabby a ignorat cu uşurinţă „defectele” câinelui. Pentru ea, Walter era cel mai frumos câine. Nu conta că nu arată ca alţi câini sau că speranţa lui de viaţă nu era la fel de mare; tot ce a contat a fost faptul că era capabil să iubească şi că ea putea să-i ofere o viaţă mai bună.

Walter are o afecţiune genetică rară numită mucopolizaharidoză, cunoscută şi sub numele de MPS VI.

Din păcate, este o tulburare terminală progresivă. Dar, chiar dacă Walter nu putea să aibă o viaţă lungă, asta nu însemna că nu ar fi putut să aibă o viaţă bună. Când Walter a plecat acasă cu Gabby, patrupedul şi-a dat imediat seama că i se întâmplă ceva extraordinar. A sărit în sus de fericire şi era mai hotărât că niciodată că va reuşi să meargă (şi chiar să alerge) cât mai curând posibil. Chiar dacă trupului său îi este greu să se mişte, nimic nu a stat în calea lui Walter. Iar Gabby a apreciat enorm determinarea câinelui…

Gabby s-a concentrat pe kinetoterapie într-o mică piscină pentru copii. Lui Walter i-a plăcut, iar apa i-a întărit în mare masură muşchii şi i-a tonifiat corpul.

Relaţia cu Walter, Gabby i-o atribuie tatălui ei, care a murit de scleroza multiplă.

Ea explică faptul că la sfârşitul vieţii, tatăl ei a fost şi el invalid, dar a rămas foarte puternic. Acest lucru i-a oferit lui Gabby o perspectivă complet nouă asupra oamenilor şi animalelor care se confruntă cu astfel de adversităţi, dar care totuşi prezintă atât de multă tenacitate. Văzându-l pe Walter şi atitudinea sa pozitivă, Gabby şi-a amintit de tatăl său care a fost exact la fel.

Această poveste este cu adevărat specială – iar videoclipul de mai jos arată călătoria impresionantă a celor doi buni prieteni, Walter şi Gabby. TOATE CREATURILE merită o viaţă fericită, indiferent de felul în care au venit pe lume! Nu sunteţi de acord?

Ţi-a plăcut acest articol?