LiveBiz
Refuză să arunce produsele nevândute în fiecare seară, aşa că le donează persoanelor fără adăpost: şeful lui îl concediază

Refuză să arunce produsele nevândute în fiecare seară, aşa că le donează persoanelor fără adăpost: şeful lui îl concediază

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Refuză să arunce produsele nevândute în fiecare seară, aşa că le donează persoanelor fără adăpost: şeful lui îl concediază

Să faci ceea ce trebuie poate avea uneori urmări, dar dacă eşti convins că faci un bine, este corect şi cinstit să apreciem un asemenea gest. Bryan Johnston este un tânăr de 16 ani care îşi câştigă existenţa ca angajat al unui cunoscut lanţ american care produce gogoşi. Deşi băiatul a arătat întotdeauna că lucrează din greu, a fost concediat pentru încălcarea protocolului companiei. Mai exact, Bryan s-a săturat să fie nevoit să arunce zeci şi zeci de gogoşi în coşul de gunoi în fiecare seară, aşa că s-a gândit să creeze nişte pachete cadou şi să le ofere celor fără adăpost. O acţiune mai mult decât justificată, dar care nu a fost pe placul şefului său.

Imagine: bryanjohnson_ / TikTok

Bryan este un utilizator foarte activ al platformei TikTok şi demiterea sa se datorează parţial videoclipului pe care l-a postat şi care a fost vizionat de peste 2 milioane de oameni. În acest scurt clip, putem vedea în special ce se întâmplă în fiecare seară: Bryan şi colegii săi trebuie să arunce toate gogoşile nevândute. Risipa de alimente este enormă şi trebuie să o faci în fiecare noapte, ştiind că oamenii mor de foame pe străzi.

Trebuie menţionat faptul că fiecare franciză a celebrului lanţ american poate decide în mod independent să doneze produsele nevândute la sfârşitul zilei şi că firma mamă însăşi a creat puncte speciale de colectare pentru acest tip de donaţii.

Imagine: bryanjohnson_ / TikTok

Cu toate acestea, Bryan, care pare îngrozit de risipa alimentară din videoclip, a fost concediat din restaurantul în care lucrase luni de zile. Potrivit tânărului, unele francize sunt prea „lacome şi leneşe” pentru a se implica în ajutorarea persoanelor fără adăpost. „Ar prefera să arunce mâncarea la sfârşitul zilei decât să plătească unui angajat două ore suplimentare de muncă pentru a transporta mâncarea la un centru de colectare desemnat. Deşi decizia aparţine fiecărui restaurant în parte, majoritatea managerilor ne cer să aruncăm totul pentru că nu au pus la punct un program de donaţii. Această risipă de alimente şi lipsa unor proceduri adecvate mă dezamăgesc foarte mult”, a comentat el.

Imagine: bryanjohnson_ / TikTok

În urma concedierii, Bryan a primit multe mesaje de susţinere şi chiar sprijin financiar – un mic ajutor până când va fi angajat de o altă companie. Misiunea lui de întrajutorare cu siguranţă nu se va opri aici. Bryan a declarat că va folosi TikTok şi reţelele sociale pentru a-şi exprima îngrijorările cu privire la aspecte relevante pentru societatea noastră, cum ar fi problema foametei în lume.

Imagine: bryanjohnson_ / TikTok

În cele din urmă, după ce a fost concediat, Johnston a realizat un alt videoclip în care cumpără gogoşi de la un alt lanţ american şi le donează personalului medical din spitale. Sperăm că acest tânăr îşi va găsi un alt loc de muncă şi că mesajul său nu va rămâne fără ecou: acela de a acţiona în folosul oamenilor, indiferent de cost!

Ţi-a plăcut acest articol?