LiveBiz
Câinele cu dizabilităţi este adoptat de un băiat care a fost victima hărţuirilor: „Ne sprijinim reciproc”

Câinele cu dizabilităţi este adoptat de un băiat care a fost victima hărţuirilor: „Ne sprijinim reciproc”

LiveBiz » Animale » Câinele cu dizabilităţi este adoptat de un băiat care a fost victima hărţuirilor: „Ne sprijinim reciproc”

Roo, este un Labrador în vârstă de opt săptămâni, numit după personajul din desenul animat Winnie – the – Pooh, din cauza felului în care sare cu ajutorul picioarelor din spate. Când merge, se sprijină pe cele din faţă, aruncându-şi spatele în sus.

Acest lucru se datorează faptului că micul animal a venit pe lume cu o dizabilitate la membrele anterioare, drept urmare întâmpină mici probleme atunci când trebuie să se deplaseze asemeni unui câine normal.

De îndată ce Luke, fiul lui Lauren Salmon, în vârstă de 15 ani, l-a văzut pe Roo pe internet, a ştiut că trebuie să fie al său. Deoarece a venit pe lume cu un handicap, dacă nu era adoptat în timp util de o familie iubitoare, sfârşitul său ar fi fost unul extrem de trist.

Când băiatul şi mama lui au sosit la adăpost, câinele a început să sară bucuros pe picioarele din spate. Micul câine a fost foarte fericit să-i vadă şi au înţeles imediat că în ciuda condiţiei sale, căţeluşul era plin de viaţă.

„Este plin de energie. Nu sunt foarte mulţi câini asemeni lui Roo acolo”, a mărturisit Salmon. „Cred că puii cu dizabilităţi sunt ucişi, deoarece nu au nicio valoare comercială, dar pentru noi el este de neînlocuit”.

Din momentul în care Luke l-a adus pe Roo acasă, ei au devenit inseparabili. Băiatul ştie exact cum este să te trateze lumea ca pe un ciudat. A fost agresat la şcoală pentru că suferă de psoriazis, o afecţiune cronică care îi lasă pielea acoperită de pete roşii.

Acum are un nou prieten, la fel şi Roo!

Pe lângă noii săi proprietari grijulii, Roo se bucură acum şi de compania unui câine, alături de două pisici şi doi iepuri.

Salmon a apelat la medicul specialist Noel Fitzpatrick pentru a vedea cum ar putea îmbunătăţi mobilitatea lui Roo. Deşi membrele anterioare îl împiedică să meargă normal, acestea nu-i provoacă nicio durere.

Vă invităm să-l urmăriţi pe Roo în videoclipul de mai jos:

Ţi-a plăcut acest articol?