LiveBiz
Copiii găsesc un pisoi cu picioarele în ghips, abandonat pe marginea drumului. Imediat lasă totul pentru a-l salva

Copiii găsesc un pisoi cu picioarele în ghips, abandonat pe marginea drumului. Imediat lasă totul pentru a-l salva

LiveBiz » Animale » Copiii găsesc un pisoi cu picioarele în ghips, abandonat pe marginea drumului. Imediat lasă totul pentru a-l salva

Câţiva copii care se jucau în faţa unui complex de apartamente din Phoenix, Arizona, au fost martorii unei scene care le-a rămas întipărită în minte.

Copiii au văzut un mic pisoi întins pe marginea trotuarului. Picioarele din spate îi erau prinse în atele, peste care avea un rest de ghips murdar.

Kathy Hamel via Facebook

Copiii s-au grăbit să-l ducă într-unul dintre apartamente şi să-l arate părinţilor. Adulţii au fost surprinşi şi îngrijoraţi – pisoiul avea în mod clar nevoie de ajutor. Ei au decis să apeleze la experienţa lui Kathy Hamel, o binecunoscută salvatoare de animale din comunitate. Ea este, de asemenea, şi fondatoarea organizaţiei „Arizona Shih Tzu and Small Breed Rescue”.

„Sunt sigură că nu ştiau ce să facă cu bietul animal şi l-au luat acasă pentru a-şi întreba părinţii cum îl pot ajuta”, a declarat Hamel pentru The Dodo.

Kathy Hamel via Facebook

Hamel s-a grabit spre apartament. Când a văzut pisoiul, i-a fost clar că trebuia sa-l ducă la veterinar. Bietul animal era malnutrit și deshidratat – nu ar mai fi putut rezista prea mult pe cont propriu.

Copiii care au găsit pisoiul au fost nevoiţi să-şi ia la revedere de la noul lor prieten. Una dintre fetițe i-a mărturisit lui Hamel că numise pisoiul „Cupcake (Brioșă)”, fapt care pe Hamel a bucurat-o nespus.

„Arăta destul de straniu,” povesteşte Hamel. „Trebuie să recunosc că nu am văzut nimic asemănător. Pe lângă dispozitivul ciudat pe care îl avea prins de picioare, pisoiul era incredibil de mic! Părea cu mult mai mare în poza pe care am primit-o.”

Kathy Hamel via Facebook

Hamel l-a dus pe Cupcake la veterinar, unde a primit tratament pentru malnutriţie.

Kathy Hamel via Facebook

Veterinarul a stabilit că pisoiul avea aproximativ şase săptămâni. De asemenea, i-a îndepărtat atelele improvizate. Prima a ieşit cu uşurinţă, dar cealaltă era incredibil de strânsă – cu siguranţă îi provocase multă durere pisoiului.

Odată ce atelele au fost îndepărtate, medicul veterinar a examinat membrele lui Cupcake. Spre uimirea tuturor, oasele nu aveau nicio urmă de fractură.

Kathy Hamel via Facebook

Hamel şi medicul veterinar nu puteau înţelege rostul ca cineva să-i pună atele unui pui care nu avea nicio problemă. Cupcake părea fericit că în sfârşit nu mai avea picioarele imobile – drept urmare torcea neîncetat.

Chiar dacă Cupcake înfruntase atât de multe în scurta sa viaţă, s-a dovedit a fi pe cât de drăgălaş, pe atât de prietenos.

„Îşi împinge capul spre degetul tău pentru a te face să-l mângâi”, spune Hamel. „Îi place să fie alintat, dar este atât de mic, încât îl poţi mângâia doar cu un deget sau două şi nu cu toată mâna.”

Kathy Hamel via Facebook

După ce medicul veterinar a terminat consultul lui Cupcake, Hamel l-a luat cu ea acasă. Pisoiul avea nevoie de multă dragoste şi grijă. Încet şi sigur, acesta a început să se simtă din ce în ce mai bine.

Kathy Hamel via Facebook

De îndată ce Cupcake îşi va reveni complet, va fi adoptat într-un cămin permanent – Hamel i-a găsit deja o familie perfectă pentru el. Primele câteva săptămâni din viaţa lui Cupcake au fost dificile, dar acum, acest pisoi are o familie minunată care deja îl iubeşte mai mult decât orice!

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?