LiveBiz
Proprietarii s-au refugiat pe acoperiş – dar refuză să fie salvaţi înainte de a-şi vedea câinii în siguranţă!

Proprietarii s-au refugiat pe acoperiş – dar refuză să fie salvaţi înainte de a-şi vedea câinii în siguranţă!

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Proprietarii s-au refugiat pe acoperiş – dar refuză să fie salvaţi înainte de a-şi vedea câinii în siguranţă!

Nimeni nu-şi doreşte să se afle în mijlocul unui dezastru natural. Cu toate acestea, se întâmplă uneori ca o asemenea situaţie majoră să fie inevitabilă, fiind necesară multă muncă de planificare şi efort uman în elaborarea tehnicilor de evacuare.

Misiunea de salvare a fost una dificilă, întrucât oamenii nu au fost dispuşi nicio clipă să-şi abandoneze patrupezii iubiţi, chiar dacă puteau să îşi piardă viaţa.

Acţiunile de salvare şi evacuare sunt realizate de personal instruit, capabil să ajungă la victimele ce au cu disperare nevoie de ajutor.

În urma inundaţiilor masive care au lovit oraşul Joso, situat la nord de Tokyo, Japonia, peste 90.000 de locuitori au fost evacuaţi, dar câteva sute de persoane au rămas blocate, după ce apele agitate au străbătut oraşul cu o forţă uriaşă.

Cuplul din aceste imagini şi cei doi câini ai lor au fost doar câţiva dintre locuitorii oraşului Joso salvaţi de Forţa de Autoapărare a Japoniei (SDF), după ce ploaia torenţială a făcut râul Kinugawa să-şi mărească debitul şi să inunde complet zona.

În timp ce survola zona cu elicopterul, echipa de salvatori a zărit doi oameni care se urcaseră pe acoperişul casei lor şi care ţineau strâns în braţe doi căţeluşi. Se pare că aceştia nu s-au gândit nicio clipă să încerce să se salveze lăsându-şi animalele în urmă, ci au făcut tot posibilul să scape de acolo împreună.

Unii ar spune: „Sunt doar nişte câini. De ce să-ţi rişti viaţa pentru nişte animale?”

Dar, înainte de a banaliza importanţa unui câine, trebuie să ştiţi că mulţi oameni îi consideră mai mult decât nişte prieteni. Sunt membri cu drepturi depline ai familiei. De asemenea, de câte ori am auzit despre patrupezii care se sacrifică pentru salvarea proprietarilor lor? Este vorba despre a fi corecţi, returnându-le această favoare, nu-i aşa?

Deci ce aţi face dacă oricare dintre membrii familiei voastre ar fi fost pe acoperiş lângă voi? Este aceeaşi situaţie.

Cei doi proprietari curajoşi, chiar şi într-o situaţie limită, şi-au arătat iubirea şi compasiunea faţă de animalele lor.

Datorită curajului şi abilitaţilor echipei de salvare, toţi au fost recuperaţi în siguranţă. Inclusiv câinii.

Animalele pe care le-am adoptat sunt membri cu drepturi depline ai familiei și nu am putea trăi fără ele. Distribuiți articolul dacă sunteţi de acord că acest cuplu a făcut ceea ce trebuia!