LiveBiz
Găseşte pe terasă un pui de veveriţă abandonat şi decide să-l crească

Găseşte pe terasă un pui de veveriţă abandonat şi decide să-l crească

LiveBiz » Animale » Găseşte pe terasă un pui de veveriţă abandonat şi decide să-l crească

Povestea începe într-o zi ca oricare alta, când Michael a găsit ceva neobişnuit pe terasa apartamentului unde locuiesc el şi prietena lui: un pui de veveriţă abia venit pe lume. Mama lui hotărâse să-l cuibărească pe micuţ acolo, pe o saltea, printre câteva crenguţe şi pini uscaţi. Dar brusc a încetat să se mai întoarcă la el. Michael şi Christina degeaba au aşteptat cu răbdare să îl reunească cu mama acestuia, care, din păcate, nu a vrut să mai treacă niciodată pe acolo. Aceasta este povestea sa, povestea unei veveriţe destul de ciudate, care a înduioşat inimile acestor doi tineri.

Imagine: Little Thumbelina Girl / Facebook

Încă de la început, Michael şi Christina s-au gândit la o modalitate de a hrăni veveriţa, care era atât de mică, încât se încadra perfect într-o coajă de nucă.

Imagine: Little Thumbelina Girl / Facebook

Singurul lucru la care s-au gândit a fost să-i dea lapte printr-o mică suzetă ataşată la o seringă, iar puiul a început să mănânce şi să crească.

Imagine: Little Thumbelina Girl / Facebook

Michael şi Christina au decis să adopte veveriţa, care au descoperit că este femelă, şi au numit-o Thumbelina (Degeţica).

Imagine: Little Thumbelina Girl / Facebook

Odată ce a crescut, cei doi tineri au încercat să o reintroducă în habitatul ei natural, însă Thumbelina nu a părut nicio clipă interesată de acest lucru. Nu-i plăcea să fie în preajma altor veveriţe, nu-i voia să se caţere, să sară sau să alerge. Tot ce-şi dorea era să fie alături de cei doi părinţi adoptivi. Cei doi, chiar se întreabă adesea ce crede această veveriţă că este -cu siguranţă nu un animăluţ.

Imagine: Little Thumbelina Girl / Facebook

Thumbelina a decis să rămână cu cei care au avut grijă de ea la scurt timp după venirea sa pe lume. Pentru ea, ei sunt părinţii săi şi este fericită alături de Michael şi Christina.

Povestea acestei familii ar putea părea un pic ciudată: cum poate fi posibil ca un animal sălbatic, cum ar fi o veveriţă, să refuze să trăiască printre copaci alături de semenii săi? Totuşi, lucrurile chiar aşa stau, cel puţin în cazul Thumbelinei.

Poate că graniţa dintre om şi animal nu este atât de clară pe cât ni se pare. Poate că este o limită diferită faţă de ceea ce ne-am imaginat întotdeauna şi poate într-o zi o vom înţelege cu adevărat.

Ţi-a plăcut acest articol?