LiveBiz
Doar o minte ascuţită poate vedea ambele figuri din această imagine

Doar o minte ascuţită poate vedea ambele figuri din această imagine

LiveBiz » Umor » Doar o minte ascuţită poate vedea ambele figuri din această imagine

Iluziile optice sunt unele dintre cele mai interesante şi surprinzătoare imagini existente. Acestea ne pun la încercare tot ceea ce ştim când vine vorba de viziunea noastră şi ne arată că există întotdeauna lucruri noi de descoperit şi de experimentat.

Încă de mici am fost atraşi de puzzle-uri, ghicitori şi provocări vizuale (sau iluzii optice). Acestea din urmă au devenit destul de populare în mediul online datorită capacităţii lor de a transcende limbile şi culturile. Până la urmă, imaginile sunt un mod global de comunicare.

De generaţii întregi iluziile optice au făcut oamenii să-şi pună mintea la lucru, încercând să găsească un obiect, o formă sau un model în interiorul unei imagini. Sunt concepute pentru a păcăli ochiul, în special capacitatea noastră înnăscută de a trage rapid concluziile atunci când aruncăm o privire rapidă peste o simplă imagine.

Celebra imagine de mai jos face înconjurul lumii încă din 1888. Pentru a vă oferi o perspectivă, a fost anul când renumitul Ateneu Român din Bucureşti îşi deschidea porţile, cu 100 de ani înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Calgary, Canada.

Găsiţi cele două figuri din această imagine

Cea mai veche variantă cunoscută a acestei imagini este imprimată pe o carte poştală germană din 1888. Organizaţia din spatele ei se numea „Anchor Buggy Company”. Compania a tipărit cărţile poştale cu o scurtă atenţionare despre mesajul ascuns. Curând imaginea avea să ridice semne de întrebare în rândul publicului…

Puteţi vedea cele două figuri din acest portret?

Autorul ilustraţiei, un caricaturist britanic pe nume William Ely Hill, a publicat imaginea în Puck, o revistă americană de umor.

Mii de fani

Mai multe luni au trecut înainte ca abonaţii revistei să-şi dea seama de isteţimea imaginii, perioadă în care William şi-a continuat cariera de caricaturist. Însă atunci când imaginea a căpătat mai multă atenţie şi vestea s-a răspândit, a câştigat rapid mii de fani.

William a numit această iluzie „Soţia mea şi soacra mea” şi înfăţişează o tânără ce priveşte în depărtare şi o femeie în vârstă care priveşte în faţă.

Această imagine a trecut cu brio testul timpului, în ciuda concurenţei acerbe din zilele noastre, dar mai ales a internetului. Astfel, milioane de oameni, probabil miliarde, au văzut ilustraţia lui W. E. Hill!

 

Aruncaţi o privire la imaginea de mai sus şi vedeţi dacă puteţi identifica atât soţia, cât şi soacra!

După cum am menţionat anterior, ar trebui să vedeţi o tânără care se uită în depărtare şi o doamnă mai în vârstă care priveşte în faţă.

Le puteţi vedea pe ambele? Dacă aveţi nevoie de ajutor, daţi play videoclipului de mai jos!

Acum apăsaţi butonul DISTRIBUIE pentru ca şi prietenii voştri să încerce să le descopere!

Ţi-a plăcut acest articol?