LiveBiz
9 trucuri ingenioase pentru a vă menţine interiorul maşinii curat, proaspăt şi organizat

9 trucuri ingenioase pentru a vă menţine interiorul maşinii curat, proaspăt şi organizat

LiveBiz » Trucuri Utile » 9 trucuri ingenioase pentru a vă menţine interiorul maşinii curat, proaspăt şi organizat

Curăţarea exteriorului unei maşini este importantă, însă trebuie să acordăm atenţia cuvenită şi interiorului. Maşinile noastre ne duc pretutindeni – ceea ce înseamnă că acestea se murdăresc repede.

Aducem în permanenţă noi germeni pe pantofi şi pe haine, astfel încât este esenţial să ştim cum să curăţăm corect o maşină.

Iată 9 modalităţi excelente de a curăţa interiorul maşinii, cu rezultate remarcabile:

1. Împiedicați obiectele mici să cadă între consola centrală și scaune.

The Family Handyman

Tăiaţi o baghetă de spumă la dimensiunea potrivită, apoi aşezaţi-o între consola centrală şi scaunul din faţă. Nu trebuie să mai căutaţi niciodată obiectele căzute sub scaun.

2. Îndepărtaţi petele dificile din locurile greu accesibile.

One Good Thing

Suporţii de pahare pot deveni destul de lipicioşi, astfel încât acest truc este unul pe care veţi dori cu siguranţă să îl folosiţi. Pulverizaţi apă pe un burete de melamină, apoi frecaţi. Chiar şi petele dificile vor fi eliminate fără a afecta materialul.

3. Curăţaţi praful din grilele de aerisire.

Pinterest

Grilele de aerisire sunt dificil de curăţat. E un adevărat chin să împingi o cârpă între acele mici fante. Din fericire, periile prevăzute cu capete din spumă se potrivesc perfect. Acum puteţi curăţa orificiile cu uşurinţă.

4. Folosiţi un odorizant cât mai natural.

Live. Craft. Love.

Uleiurile esenţiale sunt bune într-o sumedenie de situaţii, iar interiorul maşinii nu face excepţie. Mai întâi puneţi câteva picături de lipici cald pe un cleşte de rufe, apoi aplicaţi 4-5 bile de bumbac. Turnaţi câteva picături din uleiul esenţial preferat pe bumbacul absorbant sau combinaţi mai multe esenţe, picurând câte un parfum pe suprafaţa fiecărei bile.

5. Dezinfectați scaunele mașinii.

Lords of Cleaning

Cu timpul, scaunele auto pot căpăta un miros neplăcut, mai ales dacă intră frecvent în contact cu hainele umede. În cazul în care tapiţeria are nevoie de puţină reîmprospătare, folosiţi detergent manual pentru curăţat covoare şi mochete. Lăsaţi-l să acţioneze timp de cel puţin 15 minute, apoi aspiraţi – şi mirosul dispare.

6. Paharul de cafea poate fi folosit ca suport pentru şerveţele.

Make Magazine

Decupaţi o gaură dreptunghiulară în mijlocul capacului de la paharul de cafea. Apoi, tăiaţi în jumătate şerveţelele dintr-o cutie nouă. Aşezaţi-le în pahar, astfel încât să puteţi avea acces la fiecare dintre ele prin gaura decupată.

7. Aspirați interiorul mașinii.

Wash N’ Roll

Unele aspiratoare sunt prevăzute cu un capăt special, care este gândit pentru a curăţa murdăria din locurile greu accesibile. Dacă nu aveţi aşa ceva la aspirator, nu este nicio problemă. Aşezaţi tubul de carton provenit de la o rolă de prosoape de bucătărie peste ţeava aspiratorului şi fixaţi-l cu bandă adezivă. Acum veţi putea ajunge sub scaune, în crăpături şi în orice loc greu de aspirat.

8. Păstraţi un coş pentru gunoi în interiorul maşinii.

One Good Thing

Aşezaţi o pungă alimentară în interiorul unui recipient din plastic. Ridicaţi capacul şi veţi avea un coş de gunoi perfect adaptat unei călătorii cu maşina.

9. Curăţaţi de praf şi redaţi strălucirea bordului.

WikiHow

Bordul este o suprafaţă care poate colecta o cantitate surprinzătoare de praf. Dacă doriţi să lustruiţi bordul, tot ce aveţi nevoie este o cârpă moale, uşor impregnată cu ulei de măsline. Această soluţie simplă va absorbi praful şi vă va lăsa bordul în cea mai bună formă.

Curăţenia poate fi uneori o corvoadă, dar aceste trucuri simple vor face ca interiorul mașinii dvs. să fie mereu impecabil.

7 Tips To Clean The Inside Of Your Car

7 Tips To Clean The Inside Of Your Car 🚗

Posted by Nifty on Thursday, March 8, 2018

Împărtăşiţi aceste trucuri utile cu prietenii și familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?