LiveBiz
A rămas lângă calul său captiv în noroi mai mult de trei ore: proprietara şi animalul salvaţi de un miracol

A rămas lângă calul său captiv în noroi mai mult de trei ore: proprietara şi animalul salvaţi de un miracol

LiveBiz » Animale » A rămas lângă calul său captiv în noroi mai mult de trei ore: proprietara şi animalul salvaţi de un miracol

Nu doar câinii şi pisicile sunt în topul preferinţelor iubitorilor de animale, mulţi făcând o pasiune chiar şi pentru cai. Desigur, aceste creaturi maiestuoase nu sunt considerate animale de companie, însă există persoane care deţin mai mult de un exemplar, având deosebită grijă de ei şi arătându-i publicului în cadrul curselor sau competiţiilor de profil.

Acesta este şi cazul lui Nicole Graham, o femeie atât de ataşată de caii săi, încât nu a putut să stea deoparte când a văzut că unul dintre exemplarele pe care le deţine se zbătea între viaţă şi moarte.

Associated Press / YouTube

Totul s-a petrecut la sud de Melbourne, Australia. Era o zi obişnuită când Nicole scosese calul în vârstă de 17 ani la plimbarea obişnuită în apropierea grajdurilor. Împreună cu ea se afla şi fiica ei, cu un alt cal mai mic.

Brusc, însă, calul lui Nicole s-a blocat în noroi şi nu a mai putut ieşi. De teamă că ar putea să rămână acolo şi să se scufunde, femeia nu s-a gândit de două ori: a intrat în noroi şi a încercat cu toate puterile să-l salveze pe Astro.

Associated Press / YouTube

Pentru a complica şi mai mult lucrurile, greutatea de peste 400 de kilograme a lui Astro făcea şi mai dificilă salvarea, așa că Nicole, ajutată de fiica ei, Paris, au cerut ajutor; Un fermier local însoţit de un veterinar au sosit cu un tractor la fața locului, fiindu-le necesare mai mult de trei ore pentru a scoate calul din groapa cu noroi.

A fost terifiant. A fost sfâșietor să-mi văd calul epuizat și aflat în suferință […] Vin aici să călăresc de 20 de ani și nu am avut niciodată vreo problemă. Nu mi-am dat seama niciodată că această zonă este atât de mlăștinoasă”.

Associated Press / YouTube

După trei ore de încercări dificile, Astro a fost salvat din noroiul atât de dens, încât aproape că părea că se scufundă în nisipuri mişcătoare. Datorită salvatorilor şi sângelui rece al lui Nicole şi al fiicei sale Paris, acest cal impunător de 17 ani este acum în afara oricărui pericol.