LiveBiz
La 73 de ani reuşeşte să meargă pe skateboard ca un adolescent: abilităţile sale fac furori pe internet

La 73 de ani reuşeşte să meargă pe skateboard ca un adolescent: abilităţile sale fac furori pe internet

LiveBiz » Poveşti de viaţă » La 73 de ani reuşeşte să meargă pe skateboard ca un adolescent: abilităţile sale fac furori pe internet

Originile skateboardului, aşa cum îl ştim noi astăzi, datează de prin anii 1950-1960, atunci când, câţiva surferi din California au avut ideea strălucită de a ataşa patru roţi sub o placă de surf pentru a coborî de-a lungul pantelor acoperite cu asfalt. Cu fiecare coborâre, placa a fost perfecţionată până când s-au născut primele plăci de skateboard, în 1959. Magazinele au fost asaltate de cei mai tineri, dornici să înveţe acest nou sport. O pasiune care poate dura o viaţă şi, chiar dacă se crede că este un sport pentru copii, un bărbat în vârstă, nedespărţit de skateboardul său, a uimit întreaga lume…

Niciodată nu e prea târziu…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Max Timukhin (@timukhinmax)

De ceva timp, pe net circulă un videoclip cu un bărbat în vârstă, incredibil de priceput. Se numeşte Igor, are 73 de ani şi încă din tinereţe are o pasiune pentru skateboard. Personajul a fost făcut cunoscut de un profesor de surf pe nume Max Timukhin, care a decis să posteze un scurt videoclip cu bunicul care se plimbă pe străzile oraşului cu toată viteza. Având în vedere priceperea lui Igor, nu a durat mult până când clipul a devenit viral pe internet.

Igor a început să se plimbe pe skateboard în 1981, a scris Timukhin în mesajul ce însoţeşte videoclipul şi care a adunat peste 300.000 de aprecieri. Într-adevăr, pe placa cu patru roţi pare să fi întinerit şi se simte complet în largul său. Uşurinţa cu care se mişcă i-a uimit chiar şi pe skateboarderii profesionişti, care nu au contenit în a lauda performanţa lui Igor.

imagine: TimukHinmax / Instagram

Dar maeştrii în skateboarding nu sunt singurii care au fost atraşi de abilităţile bunicului. Chiar şi cei mai puţin experimentaţi s-au convins treptat să abordeze acest sport, impresionaţi de entuziasmul transmis de Igor şi de iubitul său skateboard.

Noţiunile de bază nu sunt uşoare, iar teama de a cădea îi sperie pe mulţi. Cu toate acestea, Igor pare foarte încrezător în timp ce parcă „pluteşte” pe skateboard, încurajând pe oricine să practice acest sport fantastic.

imagine: TimukHinmax / Instagram

De fapt, mulţi utilizatori de internet, văzând vârsta lui Igor, s-au decis să-şi depăşească temerile intrând în lumea skateboardului.

Nu este niciodată prea târziu pentru a începe o nouă aventură şi Igor ştie bine asta. Pentru el, skateboardul este mai mult decât o distracţie şi mărturiseşte că, atât cât mai poate, va trăi cu picioarele pe acea placă de lemn care l-a făcut fericit încă de pe vremea când era tânăr.

Ţi-a plăcut acest articol?