LiveBiz
Şoferul de autobuz face o oprire suplimentară pentru a salva un câine pierdut – nu a putut rămâne indiferent

Şoferul de autobuz face o oprire suplimentară pentru a salva un câine pierdut – nu a putut rămâne indiferent

LiveBiz » Animale » Şoferul de autobuz face o oprire suplimentară pentru a salva un câine pierdut – nu a putut rămâne indiferent

Este posibil să refuzi strigătul de ajutor al unui animal aflat în pericol? Bineînţeles că nu: atunci când observăm o creatură aflată în primejdie, avem datoria să facem totul pentru salvarea ei. Tuen Prathumthong, un şofer de autobuz, a devenit rapid eroul zilei pentru salvarea vieţii unui câine care s-a pierdut pe stradă. Riscul ca animalul să fie lovit de maşini era foarte mare – iar omul nu putea lăsa ca acest lucru să se întâmple. Şoferul fusese avertizat de compania de transport cu privire la prezenţa unui câine dispărut chiar pe ruta sa; drept urmare, când l-a văzut, nu a ezitat să-l lase să urce la bord!

imagine: Youtube / The Nation Thailand

Tuen Prathumthong aflase de prezenţa unui câine pierdut în acea zonă, motiv pentru care şoferul era foarte atent la orice detaliu. Când a observat că maşinile din faţa frânează brusc, a bănuit că opresc din cauza animalului speriat. Tuen ştia că nu poate lăsa câinele expus tuturor acestor pericole, aşa că, înainte de a interveni, a întrebat politicos pasagerii pe care îi transporta dacă sunt de acord să lase căţelul să urce la bord. După ce a primit un răspuns pozitiv, Tuen a deschis uşile autobuzului şi a strigat literalmente câinele, aşteptându-l să urce.

imagine: Youtube / The Nation Thailand

Acea zi a fost extrem de călduroasă, aşa că pe lângă pericolele drumului, căţeluşul era posibil să sufere şi de deshidratare. Patrupedul s-a urcat imediat la bord şi nu părea speriat de situaţie; cu toate acestea, el nu s-a amestecat printre oameni, preferând să-şi găsească un „scaun” mai retras, neştiind ce avea să se întâmple ulterior. Când Tuen şi-a încheiat tura, l-a dus la depou, unde căţelul a putut să mănânce, să se hidrateze şi să se odihnească o vreme.

imagine: Youtube / The Nation Thailand

Din fericire, câinele nu fusese abandonat, ci pur şi simplu fugise de acasă. Pachara Yoosawat, proprietarul său, s-a grăbit spre depou pentru a-şi recupera prietenul cu patru picioare. Câinele îi scăpase în urmă cu doar două zile şi de atunci îl căutase fără niciun rezultat. Câinele slăbise oarecum în acele zile în care a fost departe de casă şi avea o rană uşoară la picior, dar nimic care să pună probleme.

imagine: Youtube / The Nation Thailand

În momentul în care şi-a revăzut stăpânul, Cookie a fost foarte fericit. Şoferul autobuzului nu numai că a salvat viaţa acelui câine, dar a făcut tot posibilul să-l reunească cu stăpânul său care-l căutase fără oprire în tot acest timp: un adevărat erou!

Ţi-a plăcut acest articol?