LiveBiz
Fetiţa de 10 ani intră în clasă şi îşi donează pantofii celor nevoiaşi: profesoara este profund impresionată

Fetiţa de 10 ani intră în clasă şi îşi donează pantofii celor nevoiaşi: profesoara este profund impresionată

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Fetiţa de 10 ani intră în clasă şi îşi donează pantofii celor nevoiaşi: profesoara este profund impresionată

Generozitatea şi puritatea copiilor ne vor salva în cele din urma, având în vedere nivelul de cinism la care mulţi oameni au ajuns în zilele noastre. Cu toate acestea, copiii nu fac diferenţe şi sunt capabili de gesturi de bunătate necondiţionată ca puţini alţii. Mulţi adulţi nu ar fi în măsură să reproducă gestul unei fetiţe de 10 ani de la o şcoală din Cruzeiro do Sul, Brazilia – un gest care a emoţionat-o pe profesoara ei Mary Moraes. Fetiţa a intrat în clasă şi i-a cerut profesoarei să-i permită să se adreseze clasei; după consimţământul femeii, ea şi-a întrebat colegii care dintre ei poartă mărimea 27 la pantofi, pentru că avea o pereche nou nouţă pe care nu apucase să o poarte.

Imagine: Mary Moraes

„Acum port 28 şi am deja pantofi”, a spus micuţa Isabel în faţa clasei, întrebând care dintre colege poartă numărul 27. Una dintre fete a ridicat mâna – purta exact acel număr şi a fost încântată la vederea acelor pantofi strălucitori. Isabel s-a apropiat imediat de fată şi, după ce a îngenuncheat, a ajutat-o să probeze unul dintre pantofi: se potrivea perfect!

Imagine: Mary Moraes

Ambele fete au fost deosebit de încântate de acel moment minunat. Prin gestul ei de mare generozitate, Isabel tocmai o făcuse fericită pe una dintre colegele ei de clasă, iar celălalt copil nu putea rămâne impasibil. „Încă încerc să-mi revin din acel moment foarte intens”, a comentat mai în glumă, mai in serios, doamna profesoară, care nu şi-a putut reţine lacrimile în faţa unei asemenea dovezi de solidaritate.

Imagine: Mary Moraes

„Putem şi ar trebui să semănăm cu copiii când vine vorba de astfel de gesturi. Dragostea va câştiga întotdeauna, în cele din urmă. Prin urmare, învăţaţi-i pe copii să iubească, să dăruiască, învăţaţi-i cum să-i respecte pe ceilalţi, pentru că numai în acest fel putem să aspirăm către un viitor şi o lume mai bună” – a mai adăugat profesoara. La fel ca ea, mulţi alţi utilizatori au împărtăşit acelaşi gânduri şi au continuat ideea susţinând că lumea are nevoie de mai mulţi oameni de acest fel şi, de asemenea, de mai mulţi copii cu o inimă atât de mare.

În acest caz, ar trebui să încercăm să învăţăm de la Isabel!

Ţi-a plăcut acest articol?