LiveBiz
La interviul final cu şeful ea îi comunică că este însărcinată – acesta îi răspunde calm: „Şi care este problema?”

La interviul final cu şeful ea îi comunică că este însărcinată – acesta îi răspunde calm: „Şi care este problema?”

LiveBiz » Poveşti de viaţă » La interviul final cu şeful ea îi comunică că este însărcinată – acesta îi răspunde calm: „Şi care este problema?”

Au existat multe discuţii despre modul în care companiile tind din ce în ce mai mult să descurajeze maternitatea, mergând până în punctul de a respinge candidate excelente doar pentru că sunt însărcinate sau pentru că şi-ar dori să fie. Din fericire, nu toate cazurile sunt atât de sumbre şi încă există motive de speranţă, pe care ar trebui să le împărtăşim pentru a-i motiva pe toţi tinerii care lucrează în companii mai mari sau mai mici. Federica Granai, o tânără în vârstă de 27 de ani, a trecut cu succes de cele 5 interviuri înainte de întâlnirea finală cu directorul firmei la care aplicase; în acel moment cheie, în care s-a trezit faţă în faţă cu antreprenorul, a precizat că este însărcinată. Evident, Federica a făcut-o fiindu-i teamă de reacţia negativă a şefului companiei, care în schimb a surprins-o cu un răspuns uimitor: „Şi care este problema? Este o veste grozavă!”

Lei è Federica Granai.
Dopo essere rimasta senza lavoro fa un colloquio con noi. Alla selezione ci sono diversi…

Publicată de Simone Terreni pe Duminică, 13 februarie 2022

Oricine altcineva, în locul Federicăi Granai s-ar fi gândit de două ori şi poate ar fi evitat să-i spună şefului companiei o astfel de veste. Din păcate, aceasta este o adevărată nedreptate pentru femeile care lucrează, dar care în acelaşi timp îşi doresc să devină mame. Munca şi maternitatea nu ar trebui să se excludă reciproc într-o societate evoluată, dar, mai ales într-o perioadă de criză, când antreprenorii sunt interesaţi mai mult de profit decât de umanitate. Din fericire, nu a fost şi cazul lui Simone Terreni, proprietarul companiei „VoipVoice”, din Florenţa, Italia. La aflarea veştii că Federica este însărcinată, în timpul ultimului interviu înainte de angajare, Terreni a răspuns ca un adevărat domn: „Şi care e problema? Este o veste grozavă!”..

Mărturia Federicăi este importantă şi demnă de luat în seamă în societatea în care trăim: „Pentru mine, loialitatea şi transparenţa stau la baza tuturor lucrurilor. Aş fi putut semna contractul în tăcere şi să confrunt compania cu un fapt împlinit. Dar nu am simţit să fac asta. Şansa care mi s-a oferit a fost prea mare şi nu am vrut să trădez încrederea celor care au crezut în mine”. Şi deja din asta un şef bun poate înţelege că are în echipă o persoană cinstită şi hotărâtă.

TUTTO IL RESTO È NOIA!
Ho distrutto il mio PC!
Ho versato uno tsunami d’acqua sulla tastiera.
E poco dopo il mio Mac è…

Publicată de Simone Terreni pe Marţi, 18 ianuarie 2022

În prezent Federica a născut şi este mama unui copil pe nume Diego şi mărturia ei continuă să facă valuri pe reţelele de socializare: „Dacă îmi spun povestea, este pentru ca şi alte companii să ia exemplul celei în care lucrez. Să înţeleagă că femeile, cu copiii sau fără, nu reprezintă o piedică. Iar dacă o femeie merită, trebuie tratată ca atare”.

Poate că asta este exact ceea ce majoritatea companiilor ar trebui să înţeleagă o dată pentru totdeauna!

Ţi-a plăcut acest articol?