LiveBiz
Nou-născuta găsită într-un sac de gunoi, cu o rană infestată cu larve – se luptă acum să supravieţuiască

Nou-născuta găsită într-un sac de gunoi, cu o rană infestată cu larve – se luptă acum să supravieţuiască

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Nou-născuta găsită într-un sac de gunoi, cu o rană infestată cu larve – se luptă acum să supravieţuiască

Darul vieţii este ceva atât frumos şi special, încât este greu de înţeles cum unii oamenii îl consideră un drept care li se cuvine.

În aceeaşi măsură, nu vom putea înţelege vreodată cum cineva are puterea să-şi abandoneze copilul şi să-şi vadă în continuare de viaţă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cu toate acestea, există oameni pe această planetă care sunt dispuşi să-şi lase copilul lipsit de apărare într-o locaţie îndepărtată şi pur şi simplu să plece.

Din păcate, astfel de întâmplări sunt departe de a fi o raritate în anumite părţi ale lumii. Un caz recent, petrecut în Vietnam, a primit o atenţie deosebită datorită stării de sănătate a copilului din momentul în care a fost găsit.

Potrivit rapoartelor, fetiţa a fost abandonată într-un sac de plastic legat de un copac. Ea a fost expusă la soare timp de câteva zile şi a fost muşcată de ţânţari. Partea cea mai rea s-a dovedit a fi o rană în zona capului ce era infestată cu larve.

Anunţ

Greetings to all,

I am Venerable Minh Tai (abbot of Hue Quang Pagoda). If anyone would like to contribute to baby Hoai…

Posted by Chùa Huệ Quang on Sunday, April 28, 2019

Sursele afirmă că nou-născuta a fost găsită agăţată de un arbore de cafea în provincia Lam Dong, una dintre cele mai sărace zone din Regiunile Înalte Centrale ale Vietnamului. Fetiţa fusese lăsată vreme de câteva zile fără îngrijire şi era într-o stare gravă când a fost salvată. Doctorii se temeau că nu va putea supravieţui şi, chiar dacă o va face, nu va apuca vârsta de un an.

Din fericire, ajutorul a venit sub forma lui Minh Tai, stareţă a pagodei Hue Quang, care este localizată în apropierea zonei unde a fost găsit copilul. Tai a luat în grijă peste 100 de orfani de-a lungul anilor, oferindu-le un loc sigur de odihnă şi de creştere până la găsirea unei familii adoptive.

Posted by Chùa Huệ Quang on Sunday, April 21, 2019

După ce a auzit despre cazul fetiţei, Tai – care cu ajutorul călugăriţelor sale se ocupă în prezent de aproximativ 10 orfani – a adoptat-o. Ea a reuşit să strângă suma de 25,000$ pentru plata facturilor medicale, după ce a trimis o petiţie utilizatorilor de Facebook şi templelor budiste de pe teritoriul Vietnamului.

Fetiţa a fost numită Hoai An, ceea ce înseamnă „pace permanentă” în vietnameză.

Posted by Chùa Huệ Quang on Monday, April 15, 2019

Micuţa Hoai încă are multiple probleme de sănătate, inclusiv o acumulare în exces, la nivelul creierului, de lichid cefalo-rahidian. Cu toate acestea, medicii fac tot ce pot pentru a-i restabili sănătatea.

Dr. Tang Kok Kee, neurochirurgul care conduce echipa care o tratează pe Hoai, a declarat pentru Straits Times: „Nu aş renunţa în acest moment; ar fi total greşit. Sunt şanse ca situaţia să se îmbunătăţească.”

În tot acest timp, Minh Tai o supraveghează şi se roagă pentru micuţă. „A început să doarmă mai bine, plânge mai viguros şi i-a crescut pofta de mâncare. De asemenea, ea a câştigat aproximativ 700g în greutate şi reacţiile sale s-au îmbunătăţit”, a spus ea.

O mulţime de oameni se roagă şi îi ţin pumnii acestei fetiţe pentru ca starea ei de sănătate să se amelioreze.

Distribuiţi acest articol pe Facebook pentru a aduce un omagiu tuturor persoanelor minunate care au ajutat-o până acum şi pentru a-i ura micuţei Hoai An o recuperare rapidă.

Ţi-a plăcut acest articol?