LiveBiz
Stăpânii resping Pitbull-ul docil de teamă că le va ataca copilul: „Acum regretă ideile preconcepute”

Stăpânii resping Pitbull-ul docil de teamă că le va ataca copilul: „Acum regretă ideile preconcepute”

LiveBiz » Animale » Stăpânii resping Pitbull-ul docil de teamă că le va ataca copilul: „Acum regretă ideile preconcepute”

Un Pitbull de vârstă mijlocie a fost înapoiat la adăpostul de unde fusese adoptat cu ani în urmă, deoarece stăpânii săi urmau să aibă un copil şi se temeau că animalul îl poate face rău.

Ştim că exemplarele din această rasă sunt văzute într-un mod stereotip şi suferă de discriminare de la vârste fragede. În mintea multor oameni, Pitbullii există doar pentru a fi agresivi, violenţi şi brutali – ceea ce nu este 100% adevărat.

Cu atât mai mult pentru Smiley, cunoscut în adăpostul unde şi-a petrecut o bună parte din viaţă drept un câine prietenos şi afectuos cu toată lumea. Din păcate, după ce a fost returnat, Pitbull-ul a petrecut mult timp aşteptând ca o nouă familie să-l primească cu braţele deschise.

În total şase luni de aşteptare. Smiley rămăsese unul dintre ultimii câini care au fost adoptaţi – ţinând cont de dificultăţile pe care aceşti câini le întâmpină din cauza rasei.

Într-o zi, Olena Kayui a văzut o imagine de-a lui Smiley pe pagina de Facebook a adăpostului şi, interesată, a luat legătura cu voluntarii pentru a afla care este procedeul de adopţie. Apoi, fără să stea pe gânduri a venit la adăpost pentru a-l cunoaşte şi s-a îndrăgostit de personalitatea lui plină de afecţiune.

Hotărâtă să-l adopte, Olena s-a confruntat cu toţi paşii birocratici pentru a-l duce pe Smiley acasă. Astăzi, locuieşte cu tânăra şi prietenul ei, care îi oferă multă dragoste şi afecţiune, aşa cum merită.

„Smiley este deja parte a familiei noastre”, spune Olena. „Nu a durat mult până să-mi dau seama că este câinele pe care mi l-am dorit dintotdeauna. Casa noastră ar fi atât de goală fără el. Cei care l-au părăsit cu siguranţă acum regretă ideile preconcepute”, mărturiseşte ea.

Voluntarii adăpostului unde a fost găzduit Pitbull-ul nu puteau fi mai fericiţi odată cu finalizarea acestei frumoase poveşti de adopţie. „Să crezi că a fost respins pentru că familia lui se temea de el este o nebunie”, a spus Donna Darrell, voluntară la adăpost. „El este opusul violenţei”, a conchis aceasta.

Ţi-a plăcut acest articol?