LiveBiz
Femeia observă un pește bolnav ce plutea într-un borcan – Îi dă o șansă și îi schimbă viața

Femeia observă un pește bolnav ce plutea într-un borcan – Îi dă o șansă și îi schimbă viața

LiveBiz » Animale » Femeia observă un pește bolnav ce plutea într-un borcan – Îi dă o șansă și îi schimbă viața

Un peşte Betta stătea într-un borcan, pe un raft întunecos din magazinul Walmart, ignorat de zile bune. Starea lui de sănătate era precară şi nu ar mai fi supravieţuit prea mult dacă o femeie nu ar fi avut iniţiativa de a-l lua de acolo şi de a încerca să-i schimbe viaţa.

Peştele bolnav era într-o stare groaznică, plutind într-un mic borcan ce era aşezat în spatele unui alt peşte Betta, mai frumos şi mai colorat. Corpul său era într-o stare groaznică – îşi pierduse culoarea şi începuse să se altereze.

Victoria Schild / The Dodo

Victoria Schild se afla la cumpărături în acea zi şi cu siguranţă nu plănuise să ia vreun animal de la Wallmart, dar când l-a văzut pe acest peşte bolnav, a fost tare mâhnită. Când a ridicat vasul în care se afla peştele, bucăţi din coada acestuia au început să iasă la suprafaţă.

„M-am întristat pentru soarta micului Betta şi am decis că nu trebuie să-l las să moară acolo, putrezind”, a declarat Victoria pentru The Dodo. „Eram 95% sigură că va muri în acea noapte.” – a mai adăugat ea.

Victoria a căutat în magazin un acvariu mare şi spaţios şi l-a adus acasă. Nu era sigură cât timp va supravieţui micul peşte, dar îşi dorea ca în ultimele sale clipe să se simte cât mai confortabil, nu ignorat pe raftul unui magazin.

Victoria Schild / The Dodo

La început, peştele nu arăta foarte bine, iar Victoria era sigură că nu va supravieţui. Cu toate acestea – lucrurile păreau să ia o turnură îmbucurătoare.

„Când am ajuns acasă, am început să mă interesez de tot ce aş putea face pentru a-l ajuta să-şi revină şi probabil după o săptămână de stat în apă caldă, curată, medicamente şi îngrijire de bază, starea lui ar fi putut să se îmbunătăţească”, a spus ea.

Victoria Schild / The Dodo

După o săptămână de îngrijiri, Betta-ul dădea semne că îşi revine din ce în ce mai mult. Coada lui a început să se regenereze şi încerca să înoate încet în noua lui casă. Cu toate acestea, Victoria nu ştia cât de frumos ar putea deveni acest peşte.

Victoria Schild / The Dodo

După aproximativ patru săptămâni de când îl adusese acasă, ajunsese aproape de nerecunoscut. Victoria era uimită!

„Am fost foarte surprinsă”, a spus ea. „Ştiam că dincolo de toate problemele de sănătate se află un peşte frumos. Dar ceea ce m-a cucerit a fost voinţa lui de a trăi.”

Peştele Betta a avut cu siguranţă un drum anevoios de parcurs, însă acum, când Victoria era încrezătoare că va supravieţui, s-a hotărât să-l numească Argo. Multă dragoste, grijă şi atenţie au contribuit la recuperarea lui Argo, iar Victoria este uimită de transformarea lui.

Victoria Schild / The Dodo

„Acum este un peşte minunat”, mărturiseşte Victoria. „Îmi place să-l văd cum se plimbă, cum vine să mănânce, sau pur şi simplu cum îmi urmăreşte mâna.”

Peştii Betta care sunt în magazinele de profil pot da oamenilor impresia greşită că viaţa lor nu este la fel de importantă ca cea a altor animale de companie. Cu toate acestea, povestea lui Argo arată în mod clar că o faptă bună poate face o diferenţă uriaşă.

Ne dorim ca Argo să aibă parte de o viaţă frumoasă în noul său cămin mult timp de acum înainte.

Împărtăşiţi această poveste cu final fericit tuturor prietenilor şi familiei!