LiveBiz
Această femeie este surprinsă de camere abandonând 10 pisici și un câine pe stradă

Această femeie este surprinsă de camere abandonând 10 pisici și un câine pe stradă

LiveBiz » Animale » Această femeie este surprinsă de camere abandonând 10 pisici și un câine pe stradă

A adopta un animal de companie nu înseamnă doar să te joci, să-l răsfeţi şi să te distrezi. A avea grijă de un prieten cu patru picioare este, mai presus de toate, o responsabilitate. Acesta este motivul pentru care acceptarea unui câine sau a unei pisici în familie nu ar trebui să fie niciodată o decizie pripită sau superficială, ci una atentă şi conştientă.

Din păcate, există mulţi oameni în lume care nu se gândesc de două ori când iau un animal şi apoi ajung să-l maltrateze sau să-l abandoneze. Acesta este şi cazul femeii despre care urmează să vă relatăm, prinsă în flagrant de camerele de supraveghere în timp ce efectua un act cu adevărat crud.

Imagine: ABC Action News / YouTube

Poliţia din Hillsborough, Florida, a demarat imediat cercetările după ce o femeie a fost văzută abandonând nu un singur animal, ci zece pisici şi un câine în mijlocul drumului. După ce Critter Adoption Rescue Effort (C.A.R.E.), cel mai apropiat adăpost, i-a spus că nu poate primi animalele pentru că nu mai are locuri libere, femeia a decis să lase pisicile şi câinii pe marginea drumului, nu departe de respectiva locaţie.

Imagine: ABC Action News / YouTube

Un gest care, din fericire, a fost filmat de camerele de supraveghere. Bietele animale, abandonate şi confuze, au început să se împrăştie prin zonă şi au fost necesare câteva zile pentru a le găsi şi a le salva în siguranţă. Ceea ce i-a lăsat pe toţi uimiţi în această poveste a fost că oficialii de la adăpost i-au oferit femeii o listă cu alte locaţii similare la care ar fi putut încerca să-şi ducă animalele.

Imagine: ABC Action News / YouTube

Dar femeia a ales calea cea mai uşoară şi mai ales cea mai crudă. Odată identificată şi interogată de autorităţi, ea a spus că nu ştia că abandonarea animalelor este o practică ilegală. Acum, ea va trebui să răspundă în faţa legii, fiind acuzată de rele tratamente aplicate animalelor. Sperăm că vom vedea din ce în ce mai puţine cazuri de acest gen: animalele sunt creaturi cu emoţii şi sentimente şi merită respect în orice moment.

Ţi-a plăcut acest articol?