LiveBiz
Acest câine loial refuză să-şi lase cel mai bun prieten singur şi îl însoţeşte chiar şi pe patul de spital

Acest câine loial refuză să-şi lase cel mai bun prieten singur şi îl însoţeşte chiar şi pe patul de spital

LiveBiz » Animale » Acest câine loial refuză să-şi lase cel mai bun prieten singur şi îl însoţeşte chiar şi pe patul de spital

Pentru James Isaac, un băieţel în vârstă de 9 ani, lumea poate fi un loc confuz şi înfricoşător. James are autism, nu poate vorbi şi se simte inconfortabil când este atins sau mângâiat.

Dar, din fericire, James îl are alături pe prietenul său Mahe, un câine dedicat şi loial care nu-l lăsa niciodată singur.

Recent, băiatul care locuieşte în Noua Zeelandă a mers să facă o scanare RMN pentru ca medicii să-i poată înţelege mai bine problemele cu care se confruntă, iar lui Mahe i s-a permis să meargă cu el şi să stea culcat lângă James, pe patul de spital.

Chiar şi atunci când James s-a aflat sub anestezie, Mahe a refuzat să plece de lângă prietenul său cel mai bun, lipindu-se de el şi rămânând alert pentru a-l proteja.

„Se uita doar la James şi părea foarte îngrijorat”, a declarat Michelle Isaac, mama lui James, pentru Stuff.co.nz.

Chiar dacă ajutorul lui Mahe în spital a fost de nepreţuit, Michelle spune că cel mai bun prieten al fiului ei este un element indispensabil în viaţa de zi cu zi a micuţului, mai ales în timpul plimbărilor de rutină, de când s-a alăturat familiei în urmă cu doi ani şi jumătate.

În afară de a-l împiedica pe James să se rătăcească sau să fie în pericol, câinele dresat de „Assistance Dogs New Zealand Trust” îl menţine liniştit ori de câte ori se află în public, locuri în care obişnuia să se simtă anxios şi temător.

„Există un fel de magie care are loc între un copil cu autism şi patrupezi. Aceştia din urmă au o abilitate fantastică de a-i linişti pe copii”, a declarat Wendy Isaacs, voluntar ADZT, pentru Stuff.co.nz. „Copiii sunt capabili să menţină contactul vizual cu câinele, chiar dacă acest lucru nu îl fac cu părinţii şi fraţii lor.”

O poveste cu adevărat minunată care demonstrează încă o dată că animalele şi copiii sunt cei mai buni prieteni din lume!

Ţi-a plăcut acest articol?