LiveBiz
Asistenta îmbrăţişează un copil îngrozit înainte de operaţie: imaginile au devenit virale peste noapte

Asistenta îmbrăţişează un copil îngrozit înainte de operaţie: imaginile au devenit virale peste noapte

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Asistenta îmbrăţişează un copil îngrozit înainte de operaţie: imaginile au devenit virale peste noapte

Gestionarea problemelor de sănătate şi spitalizarea în perspectiva unei operaţii sunt situaţii neplăcute pentru oricine, care adesea te fac să te simţi singur şi speriat. Şi dacă aceste lucruri se întâmplă în cazul unui adult, ce să mai spunem de un copil, care este incapabil să proceseze anxietatea şi frica. În aceste cazuri, abilitatea personalului medical este cu siguranţă fundamentală, dar la fel este şi capacitatea de a simţi empatie şi de a-i linişti pe cei care se simt fragili şi vulnerabili.

Exemplul concret a ceea ce tocmai a fost descris mai sus este episodul care s-a întâmplat la Spitalul Popular Dingxi din provincia Gansu, China, unde o asistentă specială a fost protagonista unui gest incredibil. Xuan Xuan, un băiat de 2 ani cu o hernie inghinală în abdomen, extrem de speriat, a fost internat în clinica unde urma să fie operat.

Băieţelul aştepta să fie supus unei intervenţii chirurgicale care să-l facă să se simtă mai bine, dar pe lângă durerea severă care nu-i dădea pace, micuţul era literalmente îngrozit cu gândul la injecţii şi bisturiu, instrumente care urmau să fie folosite pe corpul său. Era atât de speriat, încât nu se putea opri din tremurat şi plâns, aşa că o asistentă de serviciu s-a apropiat de el şi l-a îmbrăţişat liniştindu-l şi spunându-i că totul va fi bine.

Femeia a rămas un timp lângă el, mângâindu-l şi vorbindu-i în şoaptă, până când copilul s-a calmat. Asistenta a aşteptat ca anestezia să-şi facă efectul şi micuţul să adoarmă. Abia atunci s-a desprins de copil şi s-a alăturat grupului de medici pentru a începe operaţia. Intervenţia chirurgicală a fost un succes, iar Xuan Xuan şi-a revenit complet.

Mama copilului a documentat amabilitatea extraordinară a asistentei, povestind episodul pe reţelele de socializare şi mulţumind întregului personal medical care a colaborat în timpul intervenţiei chirurgicale. Fotografiile făcute în acea zi din afara sălii de operaţie au devenit virale. Mulţi au citit povestea lui Xuan Xuan şi au apreciat bunătatea asistentei care a tratat copilul mai degrabă ca pe o persoană decât ca pe un pacient. Într-un astfel de context, interesul general este păstrarea stării de sănătate, dar a face acest lucru în timp ce încerci să oferi un anumit sprijin şi încurajare nu va face munca mai puţin profesională, ci cu siguranţă mai umană.

Ţi-a plăcut acest articol?