LiveBiz
Cățelușul flămând este atât de încântat să fie salvat încât aproape că leșină de emoție

Cățelușul flămând este atât de încântat să fie salvat încât aproape că leșină de emoție

LiveBiz » Animale » Cățelușul flămând este atât de încântat să fie salvat încât aproape că leșină de emoție

Abuzurile şi neglijarea i-au adus atât de multe probleme acestui biet căţeluş, încât aproape că şi-a pierdut viaţa – dar chiar şi aşa, nu şi-a pierdut niciodată spiritul puternic de luptător.

Câinele era atât de slăbit şi sleit de puteri, încât nu putea sta nici măcar pe propriile picioare…

Ofiţerii de la Controlul Animalelor din Patterson, NJ, au fost alertaţi de situaţia tânărului câine, după ce vecinii s-au plâns că proprietarul îl ţine afară în condiţii vitrege, fără hrană sau apă.

Dar ceea ce au văzut salvatorii când au sosit la faţa locului a fost de-a dreptul sfâşietor:

„Un schelet de câine şi-a scuturat corpul subţire când salvatorii s-au apropiat”, a scris „Refugiul pentru animale Ramapo-Bergen”. „Apoi s-a prăbuşit din cauza efortului şi entuziasmului de a-i saluta pe cei care i-au venit în ajutor”.

Temându-se cu privire la sănătatea animalului, atât din cauza malnutriţiei, cât şi a stării precare a pielii, oficialii au învelit căţelul într-un prosop şi l-au transportat la Spitalul de Animale Oradell pentru investigaţii şi tratament. Pe drum, căţeluşul – pe care l-au numit Pax – şi-a dezvăluit adevărata sa natură, răsfăţându-se şi cerând afecţiune, fiind recunoscător că aceşti oameni l-au ajutat să pună capăt tristului său calvar.

„Aproape că au uitat cât de bolnav era, pentru că trupul său fragil era acoperit de prosopul moale și confortabil”, a scris adăpostul. „Când au sosit și i-au îndepărtat prosopul, a început să se agite din nou. Era atât de fericit, dând energic din coadă – tot timpul cât cei din echipa de salvare au fost lângă, au avut lacrimi în ochi în timp ce îl priveau cum luptă pentru a trăi.”

Pax a stat două zile la clinică, unde a început să-şi recapete puterile, fermecându-i pe toţi cu spiritul său adorabil.

De fapt, când a venit vremea să fie transferat în grija Refugiului pentru animale Ramapo-Bergen, Pax nu a încetat nicio clipă să-i salute în semn de rămas bun pe toţi cei care i-au făcut bine.

În mai puţin de o săptămână, Pax a reuşit să recupereze o parte din greutate şi, deşi mai are un drum lung de parcurs înainte de a fi gata de adopţie, nu va fi ceva ce trebuie să înfrunte de unul singur.

Ţi-a plăcut acest articol?