LiveBiz
O fetiţă prematură de 500g era fragilă şi pe moarte – aşa că doctorul foloseşte o pungă de sandwich pentru a o salva

O fetiţă prematură de 500g era fragilă şi pe moarte – aşa că doctorul foloseşte o pungă de sandwich pentru a o salva

LiveBiz » Poveşti de viaţă » O fetiţă prematură de 500g era fragilă şi pe moarte – aşa că doctorul foloseşte o pungă de sandwich pentru a o salva

Când s-a născut, Pixie a cântărit numai 500 grame. Era atât de mică şi de fragilă, încât a fost nevoie ca medicii să folosească un articol neconvenţional pentru a o menţine în viaţă – o pungă de sandviş.

Sharon Grant a născut-o pe Pixie prin operaţie cezariană efectuată de urgenţă la Spitalul Derriford din Plymouth, Anglia. La numai 28 de săptămâni copilul a încetat să se dezvolte în uter din cauza unor complicaţii cu cordonul ombilical şi placenta.

După ce Sharon a născut-o pe micuţa Pixie, medicii erau siguri că nu va trăi mai mult de o oră. Ei au dus-o în secţia de terapie intensivă neonatală pentru a face tot posibilul să o menţină în viaţă; copilul nu era mai mare decât palma mamei sale.

Spitalul nu avea echipamentul necesar unei naşteri atât de premature, iar menţinerea copilul la o temperatură constantă a fost improvizată; În lipsa unei alte soluţii, medicii au folosit o pungă de sandwich de la Tesco şi au mutat-o la secţia NICU (terapie intensivă neonatală).

Telegraph/ SWNS

Deşi alegerea medicilor ar putea părea ciudată şi chiar periculoasă, această practică a mai fost folosită înainte. Potrivit New York Times, pielea subţire a bebeluşului permite apei din corp să se elimine rapid, aşa că punerea unui prematur într-o pungă de plastic sau folie de plastic înainte de a îl înveli în pătură îi poate ţine mai cald decât un simplu material textil.

Telegraph/ SWNS

Sharon era plină de speranţă că punga de plastic ar putea ajuta la salvarea vieţii fiicei sale – şi chiar avea dreptate… deşi, în mod cert, nu a fost o aşteptare uşoară. A fost foarte dureros pentru proaspăta mamă să nu-şi poată atinge sau ţine în braţe copilul timp de 18 zile care păreau nesfârşite. Atingerea sau mutarea copilului i-ar fi putut cauza o pierdere gravă în greutate.

Telegraph/ SWNS

„De când a ajuns acasă, a trebuit să facem foarte des vizite la spital. Nu putea sta în preajma altor copii sau a oamenilor bolnavi, pentru că dacă răcea, ajungea din nou la tubul de oxigen”, a mărturisit Sharon. „Dar acum se descurcă de minune. Arată foarte bine şi e sănătoasă.”

Planet Kidz / Facebook

Pixie are acum 5 luni – creşte tot mai mult şi este mai sănătoasă cu fiecare zi care trece. Şi când te gândeşti că un produs banal, folosit zi de zi, poate salva o viaţă, este un adevărat miracol – iar Pixie este cea mai bună dovadă.

Planet Kidz / Facebook

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia.

Ţi-a plăcut acest articol?