LiveBiz
Câinele vagabond se alătură unui maraton: după cursă, sportivii îl ajută să-şi găsească familia mult dorită

Câinele vagabond se alătură unui maraton: după cursă, sportivii îl ajută să-şi găsească familia mult dorită

LiveBiz » Animale » Câinele vagabond se alătură unui maraton: după cursă, sportivii îl ajută să-şi găsească familia mult dorită

Când eşti un American Staffordshire Terrier şi proprietarul te-a abandonat lăsându-te în voia sorţii, este normal să te entuziasmezi la vederea unui grup de oameni care aleargă de kilometri buni. Max este un câine puternic şi energic care, în ciuda traumei severe suferită în urma abandonului, se bucură mult de interacţiunea cu oamenii, arătându-şi întotdeauna afecţiunea faţă de toată lumea. Într-o bună zi, s-a alăturat unui maraton lung de câţiva kilometri şi a decis să urmeze câţiva sportivi, trecând alături de aceştia linia de sosire. Când Charles Akers şi-a dat seama la sfârşitul cursei că patrupedul era rătăcit, a decis să aibă grijă de el până când îi va găsi familia.

Când Akers a observat la sfârşitul lungului maraton că acest câine era din nou plin de energie, şi-a dat seama că nu aparţine nimănui şi că este un câine vagabond. La început, bărbatul a fost tentat să sune la poliţia locală, apoi a preferat să-şi sune soţia şi să aştepte sosirea ei pentru a-l duce pe Max la un veterinar. Akers a spus că patrupedul a fost foarte ascultător în timpul acestei aşteptări: el răspunzând cu bucurie tuturor comenzilor sale.

Akers şi soţia sa sperau ca Max să aibă microcip. Şi, din fericire (sau din păcate) chiar avea.

Dar când au reuşit să-l găsească pe stăpânul lui Max, au fost foarte dezamăgiţi să audă răspunsul lui: „Lăsaţi-l la adăpost, mă voi gândi la asta”. Max fusese abandonat. Akers şi soţia sa aveau deja 3 câini şi 1 pisică acasă şi nu îşi permiteau să-l găzduiască şi pe Max, aşa că l-au dus la Wake County Animal Center, cel mai apropiat adăpost.

După cum s-a dovedit, Max era destul de cunoscut de către cei de la adăpost şi nu era prima dată când biata creatură se regăsea în această situaţie.

Se pare că Max mai fusese adoptat de cel puţin două ori, dar, din păcate, de fiecare dată a ajuns înapoi la adăpost. De data aceasta, însă, voluntarii au putut conta pe mărturia lui Akers şi a celorlalţi alergători: Max s-a dovedit a fi un câine prietenos, fericit şi ascultător, perfect pentru o familie care iubeşte sportul şi mai ales alergatul. Akers şi ceilalţi alergători au promis să răspândească vestea, astfel încât Max să-şi poată găsi o nouă familie cât mai repede posibil.

Familia lui Chad Duffy a răspuns apelului şi, fiindcă nu de mult îşi pierduseră câinele, s-au simţit pregătiţi să adopte un altul. Soarta a vrut ca Max să fie câinele perfect pentru ei: cuplul căuta un câine care să alerge alături de ei (Chad şi soţia sa fiind amândoi sportivi) şi care în acelaşi timp să fie afectuos şi prietenos cu familia.

Max şi-a găsit astfel familia potrivită pentru el. Acum face parte dintr-un club sportiv alături de „tatăl” său, Chad.

O poveste care s-a încheiat în cel mai frumos mod pentru un câine adorabil care nu a trebuit decât să fie el însuşi pentru a fi pe deplin apreciat.

Ţi-a plăcut acest articol?