LiveBiz
Doi câini bolnavi aflaţi pe marginea drumului au îndurat indiferenţa multora până când un înger a apărut

Doi câini bolnavi aflaţi pe marginea drumului au îndurat indiferenţa multora până când un înger a apărut

LiveBiz » Animale » Doi câini bolnavi aflaţi pe marginea drumului au îndurat indiferenţa multora până când un înger a apărut

Pe străzi, în pieţe, la gropile de gunoi, sau lăsate singure pe marginea drumului, sute de animale sunt găsite în fiecare zi în condiţii deplorabile, străduindu-se din greu să supravieţuiască. Se pare că avem încă multe de învăţat şi de făcut vizavi de aceste fiinţe fără voce care nu sunt în măsură să se descurce singure şi, prin urmare, au nevoie de ajutorul nostru.

Un nou caz de abandon a apărut de data aceasta pe un drum puţin circulat din SUA. Un nou episod de indiferenţă umană care a lăsat doi pui îngroziţi într-o stare foarte gravă.

Având în vedere că au stat zile la rând pe marginea drumului, fără hrană sau apă, câinii sufereau de malnutriţie. Dar tocmai datorită unui om cu suflet bun, care le-a făcut cunoscută povestea prin intermediul unui SMS, o femeie pe nume Lenny a aflat de acest caz şi nu a ezitat să meargă la faţa locului.

„Lenny, am găsit doi căţeluşi abandonaţi pe drum!”, anunţa mesajul primit prin SMS.

Odată ajunsă la locul indicat, femeia a descoperit că puii erau expuşi unui risc ridicat de a muri de foame. Drept urmare a stat o jumătate de oră pentru a încerca să le câştige încrederea. După atâta indignare, era firesc ca cei mici să ezite să se apropie de oameni.

În cele din urmă, Lenny a reuşit să îi ia în braţe.

Ea a observat că, pe lângă faptul că erau subponderali, cei doi fraţi aveau şi infecţii severe ale pielii, care i-au lăsat practic fără blană în diferite zone ale corpului, ceea ce îi făcea să arate şi mai rău.

„O Doamne! Ce s-a întâmplat cu aceste biete creaturi?” – s-a întrebat Lenny în acel moment.

Fără să mai piardă timp, femeia i-a transferat rapid în vehicul, i-a mângâiat, hrănit şi îngrijit cu atât de multă dragoste, încât a fost mai mult decât răsplătită de către pui, care curând s-au simţit atât de relaxaţi, încât au adormit lipiţi unul de celălalt.

Lenny a fost extrem de impresionată de situaţia celor doi patrupezi, încât la un moment dat a izbucnit în lacrimi gândindu-se la tot răul pe care au trebuit să-l îndure până în acel moment. Totuşi, era uşurată să ştie că cele două animale nu vor mai fi nevoite să experimenteze aşa ceva.

Într-un timp foarte scurt datorită afecţiunii şi iubirii lui Lenny, blana lui Bugz şi Bear a început să crească din nou, într-o transformare foarte rapidă, în ciuda rănilor grave.

În cele din urmă, Bugz şi Bear şi-au găsit o casă permanentă, sub atenta îngrijire a noii lor mame umane, care i-a condus către o nouă şi binemeritată viaţă.

Sick, Stray Puppies Get So Healthy And PlayfulThey get SO gorgeous and happy! ❤️ Posted by The Dodo on Monday, March 1, 2021

Abandonul unui animal pe stradă este una dintre cele mai crude fapte pe care le pot comite fiinţele umane, deoarece ştim bine că bietele necuvântătoare au nevoie de noi pentru a se hrăni, a rămâne curate şi a primi îngrijiri medicale.

Cu toate acestea, există indivizi care continuă să sufere de nepăsare faţă de această tragedie. Din acest motiv, încă auzim de atât de multe cazuri de câini fără stăpân ce merită o familie iubitoare. Din fericire, Bugz şi Bear au avut un final fericit, dar oare câţi alţi câini hoinăresc pe străzi neştiind ce înseamnă să ai parte de şansa unei vieţi decente.

Spuneţi stop indolenţei! Haideţi să ne implicăm mai mult şi să avem grijă de animalele noastre de companie.

Ţi-a plăcut acest articol?