LiveBiz
Un băiat de 11 ani găsește un portofel pe jos și îl returnează în ciuda faptului că familia sa este foarte săracă

Un băiat de 11 ani găsește un portofel pe jos și îl returnează în ciuda faptului că familia sa este foarte săracă

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un băiat de 11 ani găsește un portofel pe jos și îl returnează în ciuda faptului că familia sa este foarte săracă

A face ceea ce trebuie mereu şi în orice situaţie nu este deloc uşor, mai ales atunci când greutăţile vieţii ne conduc adesea către alegeri pe care altfel nu le-am fi făcut.

Cu toate acestea, dificultăţile nu pot fi întotdeauna o justificare a acţiunilor noastre nesăbuite – trebuie să ştim cum să alegem binele de rău chiar şi atunci când nu ne convine. În realitate, faptele bune sunt întotdeauna răsplătite.

Vince Hietpas are doar 11 ani, dar se pare că ştie deja cum să acţioneze atunci când situaţia o impune. Provenind dintr-o familie săracă şi în ciuda neajunsurilor pe care le înfruntă zi de zi, puştiul a înapoiat proprietarului de drept un portofel plin cu bani, găsit pe jos.

Posted by Michelle Dahlke on Monday, May 25, 2020

Vince şi tatăl său, Lorenzo, se plimbau într-un parc când băiatul a zărit un portofel căzut pe pământ. În interior erau câteva acte, inclusiv un permis de conducere, precum şi o sumă de bani. Copilul nu s-a gândit de două ori şi, după ce a sunat-o pe Chase Dahlke, proprietara portofelului, s-a şi grăbit să i-l returneze. La acea oră, însă, Chase nu era acasă, aşa că tatăl său, Jason, a fost cel care i-a mulţumit lui Vince pentru ceea ce făcuse. După ce i-a înmânat câţiva dolari drept recompensă, Jason a rămas destul de şocat de gestul plin de altruism şi i-a spus soţiei sale că şi-ar dori să facă ceva mai mult pentru acel copil.

Posted by Michelle Dahlke on Monday, May 25, 2020

Femeia a postat apoi un mesaj pe Facebook prin care cerea informaţii despre copil şi familia acestuia. Mulţumită puterii reţelei de socializare, femeia a reuşit să ia legătura cu Vince şi, odată ce a aflat despre familia sa şi situaţia lor financiară, s-a mobilizat imediat pentru a-i ajuta. Din păcate, în timpul pandemiei Covid-19, tatăl lui Vince a contractat virusul şi apoi, din cauza problemelor sale respiratorii, nu a mai putut continua să muncească. Atunci, familia lui Chase a decis să recompenseze onestitatea lui Vince deschizând o pagină de strângere de fonduri pe GoFundme, reuşind să adune puţin peste 11.000 de dolari.

O poveste care subliniază încă o dată că onestitatea este singura cale şi că faptele bune, în cele din urmă, întotdeauna dau roade.

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=ARdF8eohXMY&feature=emb_title

Ţi-a plăcut acest articol?