LiveBiz
Bărbatul de 74 de ani îşi salvează câinele din fălcile unui aligator folosind doar puterea mâinilor

Bărbatul de 74 de ani îşi salvează câinele din fălcile unui aligator folosind doar puterea mâinilor

LiveBiz » Animale » Bărbatul de 74 de ani îşi salvează câinele din fălcile unui aligator folosind doar puterea mâinilor

Suntem capabili, fără îndoială, să facem totul pentru copiii noştri, dar oare gândim la fel şi în cazul prietenilor cu patru picioare „adoptaţi”. Când avem unul în casă, îl tratăm nu doar ca pe un simplu animal de companie, ci ca pe un membru cu drepturi depline al familiei şi facem tot posibilul să-i oferim dragoste şi protecţie. Lucruri despre care ar putea povesti fără să stea pe gânduri Richard Wilbanks, un bărbat în vârstă de 74 de ani din Florida care, pentru a salva viaţa câinelui său, s-a luptat cu mâinile goale cu un aligator înfricoşător!

Sursa: Florida Wildlife Federation / Facebook

Neobişnuitul eveniment s-a petrecut în timp ce Richard se afla la plimbare însoţit de loialul său Gunner, un frumos exemplar din rasa Cavalier King Charles Spaniel. Cei doi erau pe malul lacului El Estero, parte a unei zone naturale supravegheată cu camere video. Nimic nu părea să perturbe liniştea şi frumuseţea plimbării până când un aligator a ieşit brusc la suprafaţa apei şi l-a prins pe bietul Gunnar.

Lui Richard nu i-a venit să-şi creadă ochilor. Dacă nu ar fi acţionat cu prezenţă de spirit şi mult curaj, clipele câinelui ar fi fost numărate!

Sursa: Florida Wildlife Federation / Facebook

Cu forţa brută a mâinilor sale, Richard a apucat fălcile crocodilului pentru a încerca să le deschidă şi să-l elibereze pe bietul Gunnar. Micul câine a reuşit să scape doar cu o sperietură serioasă, toate datorită disperării acestui bărbat de 74 de ani, care a dat dovadă de un curaj extrem de rar întâlnit pentru vârsta sa. Imaginile surprinse de camere au fost date publicităţii de Florida Wildlife Federation.

Este adevărat că am putea urca chiar şi pe cel mai inaccesibil munte pentru a salva oamenii pe care îi iubim. De ce nu ar fi valabil şi în cazul prietenilor noştri care ne oferă dragoste şi loialitate necondiţionată?

Sursa: Florida Wildlife Federation / Facebook

Deşi Gunner a fost uşor rănit, câinele este acum în afara oricărui pericol, la fel şi Richard, autorul unui gest eroic demn de reţinut în “marea carte” a prieteniei dintre oameni şi câini!

Ţi-a plăcut acest articol?