LiveBiz
3 vânători de trofee pătrund în rezervația naturală pentru a vâna rinoceri – apoi sfârşesc mâncaţi de lei

3 vânători de trofee pătrund în rezervația naturală pentru a vâna rinoceri – apoi sfârşesc mâncaţi de lei

LiveBiz » Animale » 3 vânători de trofee pătrund în rezervația naturală pentru a vâna rinoceri – apoi sfârşesc mâncaţi de lei

Recent, trei vânători de trofee au pătruns ilegal într-o rezervaţie naturală din Africa de Sud.

Scopul lor? Să vâneze rinoceri.

În schimb, din cauza a ceea ce unii ar numi o răsturnare corectă de situaţie, vânătorii au devenit pradă în momentul în care un grup de lei a intervenit, notează publicaţia Daily Express..

Întâmplarea s-a petrecut în Sibuya Game Reserve, lângă Kenton-on-Sea, Africa de Sud.

În timp angajaţii rezervaţiei îşi făceau patrula obişnuită, au descoperit puşti de vânătoare echipate cu amortizoare, cleşti de sârmă pentru a pătrunde în perimetrul rezervaţiei şi un topor – care se presupune că era folosit la desprinderea cornului de rinocer.

De asemenea, personalul a găsit trei perechi de pantofi, părţi ale corpului sângerând şi un cap desprins de trup, indicând că cel puţin trei dintre vânători au fost victime ale leilor, unele dintre cele mai întâlnite animale din rezervaţie.

Nick Fox, proprietarul parcului natural, a scris un comunicat de presă pe pagina de Facebook a Rezervaţiei, în care oferă mai multe detalii despre acest subiect.

“În timp ce suntem întristaţi de orice pierdere de vieţi omenești, braconierii au venit aici pentru a ne ucide animalele și acest lucru transmite un mesaj foarte clar celorlalți braconieri că nu veţi fi mereu câștigători”, a spus Fox, potrivit Daily Mail..

Nick Fox însuşi suspectează că puteau fi mai mulţi braconieri decât cei ale căror rămăşiţe au fost găsite.

„Este posibil ca leii să fi atacat mai mulţi braconieri decât presupunem noi. Este greu de precizat deoarece zona este plină de tufişuri dese şi nu poţi fi sigur că nu au cărat prada pentru a se hrăni în altă parte”.

Apoi a continuat: „Cea mai bună estimare pe care o avem până acum este că trei din bandă au fost mâncaţi.”

„Nu le cunoaştem identitatea, dar armele de foc au fost luate de poliţie şi vor fi trimise la laboratorul de balistică pentru a se verifica dacă au mai fost folosite înainte în acţiuni de braconaj.”

Genre Picture. Sursa: Pixabay

Să ucizi animale din plăcere este ceva ce nu vom înţelege niciodată. Tot ce putem spera este ca în viitor să putem trăi într-o lume în care nu va mai exista vânătoare de trofee, iar animalele nu vor mai fi sacrificate pentru părţi ale corpului lor.

Voi ce credeţi? Vă rugăm să împărtăşiţi acest articol şi să vă spuneţi părerile în caseta de mai jos.

Ţi-a plăcut acest articol?