LiveBiz
Bărbatul observă ceva ciudat pe marginea drumului, apoi îşi dă seama că încă mai mişcă

Bărbatul observă ceva ciudat pe marginea drumului, apoi îşi dă seama că încă mai mişcă

LiveBiz » Animale » Bărbatul observă ceva ciudat pe marginea drumului, apoi îşi dă seama că încă mai mişcă

Un bărbat din Massachusetts care face naveta în fiecare dimineaţă, a observat ceva ce părea abandonat sau aruncat pe marginea drumului. În jurul orei 7 dimineaţa, în Seabrook, Massachusetts, acest om a vazut ceva ciudat şi s-a oprit pentru a arunca o privire mai atentă.

În weekendul precedent, zona fusese traversată de o furtună puternică ce a rupt tot ce a întâlnit în cale. Bărbatul a crezut iniţial că ceea ce vede este cel mai probabil o grămadă de resturi sau un morman de mizerie. Cu toate acestea, pe măsură ce s-a apropiat, şi-a dat seama că ceea ce văzuse era de fapt un pui de focă care avea nevoie urgentă de asistenţă medicală.

„Puiul de focă a venit o dată cu valul de aluviuni, ca urmare a furtunii”, a declarat Ashley Stokes, manager de salvare la Seacoast Science Center (SSC), pentru The Dodo.

Imagine: SSC / Facebook

Puiul de focă avea doar 2 luni de viaţă şi exista pericolul major să fie lovit de o maşină. Bunul samaritean a sunat autorităţile pentru a le cere ajutorul, iar poliţiştii, împreună cu echipa de salvare a SSC, au sosit şi au împrejmuit zona pentru a evita orice incident neplăcut. Echipa de salvare a observat comportamentul puiului de focă şi a înţeles rapid că nu ar mai fi supravieţuit de unul singur prea mult timp.

Imagine: SSC / Facebook

„Am putut observa imediat că el era pe cont propriu, atunci când am ajuns la locul cu pricina. Focile, de obicei, sunt foarte agresive când le abordezi”, a explicat Stokes. „Dar acest pui ne-a permis să ne apropiem de el şi să-l mutăm în cuşca de transport, fără incidente.”

Puiul de focă era epuizat în interiorul cuştii, cel mai probabil din cauza şocului puternic pe care îl suferise atunci când fusese luat de val şi adus într-un loc care nu îi era deloc familiar.

Imagine: SSC / Facebook

Salvatorii au dus puiul de focă la National Marine Life Center, unde a primit numele Saco. Acum era timpul ca echipa medicală să se ocupe de acest micuţ pentru a-l aduce la starea iniţială.

„Am realizat rapid că nivelul zahărului din sânge era extrem de scăzut şi că era deshidratat”, a spus Stokes. „Din fericire, radiografiile nu au dezvăluit vreo leziune gravă, aşa că priorităţile noastre sunt ca nivelul de zahăr din sânge să-şi revină la normal şi să fie hidratat, apoi să-l ajutăm să poată mânca din nou peşte proaspăt de unul singur”.

După câteva zile de tratament, Saco a început să se descurce şi să se comporte normal – un semn foarte bun pentru eliberarea sa.

Imagine: SSC / Facebook

Vestea salvării sale a făcut înconjurul lumii, iar Saco a câștigat o mulțime de admiratori transformându-l într-o vedetă pe internet. National Marine Life Center spun că animăluţul este flatat, dar că acum se concentrează doar pe recuperarea lui.

„Deşi Saco a fost recent la ştiri, el nu a lăsat faima să acapareze ce-i mai bun la el! Puiul de focă încă se bucură de lucruri simple şi acum are nevoie de multă odihnă.” – au scris cei de la NMLC pe pagina lor de Facebook.

„L-am rehidratat, iar acum este cu mult mai vioi decât atunci când a venit prima oară. Suntem optimişti că starea lui de sănătate va continua să se îmbunătăţească.”

Imagine: SSC / Facebook

Deşi Saco mai are un drum lung de parcurs, suntem extrem de fericiţi pentru salvarea lui. Urmăriţi un video adorabil la piscină, locul unde Saco se simte ca acasă.

https://www.facebook.com/NationalMarineLifeCenter/videos/10156397552744101/

Ţi-a plăcut acest articol?