LiveBiz
Slujba acestui infirmier este să transporte bolnavii în saloane, însă imaginile surprinse cu el fac senzaţie

Slujba acestui infirmier este să transporte bolnavii în saloane, însă imaginile surprinse cu el fac senzaţie

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Slujba acestui infirmier este să transporte bolnavii în saloane, însă imaginile surprinse cu el fac senzaţie

Un cântec liniştitor este ceva care sfidează toate limitele limbii sau ale culturii.

Nu contează cine eşti. Chiar şi atunci când nu înţelegi versurile, muzica întotdeauna îţi calmează mintea şi îţi alină sufletul.

Este şi cazul lui Lindon Backford, un infirmier de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess din Boston, SUA, care a descoperit accidental acest lucru. El a împărtăşit povestea lui printr-un video înduioşător publicat pe canalul de YouTube STAT:

Anunţ

„Întotdeauna cânt la locul de muncă. Fac asta de când mă ştiu, aşa că este un lucru natural. Şi e mai mult pentru a aduce alinare…”, povesteşte Beckford.

YouTube

Cântatul este doar o parte naturală a acestui om minunat. Dacă îi vine în minte vreun refren, nu stă prea mult pe gânduri. Beckford îşi vede de munca pe care o prestează şi începe uşor să cânte ca o formă de relaxare pentru el însuşi.

Însă lucrul la care nu s-ar fi aşteptat niciodată a fost acela că pacienţii pe care îi transporta prin spital simţeau o undă de speranţă şi optimism datorită prestaţiei sale.

„… făceam asta doar pentru a mă relaxa eu însumi, dar dintr-o dată mi-am dat seama că oamenii mă ascultau,” mărturiseşte Backford.

YouTube

Faptul că pacienţii îl ascultau, l-a luat complet prin surprindere. Odată ce şi-a dat seama că oamenii apreciază cu adevărat melodiile liniştitoare pe care le cântă, a decis să transforme acest lucru în obişnuinţă.

Beckford mută pacienţii dintr-un salon în altul de mai bine de 31 de ani şi în decursul timpului, bărbatul şi-a perfecţionat o mulţime de metode prin care ajută oamenii să depăşească situaţia grea în care se află. A devenit într-un fel sau altul o formă de artă pentru el.

„În funcţie de conversaţia pe care o aud… dacă pacientul are dureri? Mă gândesc ce melodie aş putea să-i cânt pentru a-l alina?” explică Beckford.

“La final, când îi duc la proceduri sau înapoi în salonul lor, pacienţii îmi spun: ‘Ştii, tu faci ca acest drum să pară mult mai uşor datorită cântecelor tale’“.

YouTube

Este evident că lui Beckford îi pasă enorm de pacienţii pe care îi transportă.

În timp ce oricare alt cadru medical le-ar spune unul sau două cuvinte de consolare pacienţilor, Beckford îşi exprimă compasiunea folosind puterea muzicii.

YouTube

Este uimitor faptul că Beckford este capabil să împărtăşească aceste momente frumoase şi totuşi simple cu pacienţii, făcându-i să uite chiar şi pentru câteva clipe de durerile provocate de boală sau starea inevitabilă de disconfort.

Poate că ceea ce face Beckford este un gest neînsemnat, dar urmărind reacţiile persoanelor din videoclip poţi spune că el face cu adevărat o diferenţă în vieţile oamenilor.

YouTube

Slujba lui Beckford este una simplă, dar extrem de importantă. De peste trei decenii, el alină suferinţele pacienţilor de la Beth Israel Deaconess în timp ce îi transportă de la un capăt la altul al spitalului.

Cu toate că, a le cânta pacienţilor cu multă dragoste nu face parte din fişa postului, este un gest pe care cu siguranţă toţi îl apreciază.

YouTube

Nimănui nu îi place să ajungă la spital. În orice caz, toţi pacienţii care au beneficiat de atenţia şi grija lui Beckford îşi vor aminti cu plăcere melodiile pe care infirmierul le-a cântat pentru ei.

Darul său minunat, deşi poate părea un mic gest de bunătate, este dovada vie a faptului că muzica a avut puterea de a vindeca sufletele şi de a alina suferinţele în cazul a mii de pacienţi.

Urmăriţi videoclipul de mai jos pentru a-l vedea pe Backford în acţiune, cântând câteva dintre melodiile lui frumoase şi liniştitoare.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?