LiveBiz
Un măgar şi un cal supravieţuiesc incendiului din fermă: îmbrăţişarea cu proprietarul este înduioşătoare

Un măgar şi un cal supravieţuiesc incendiului din fermă: îmbrăţişarea cu proprietarul este înduioşătoare

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un măgar şi un cal supravieţuiesc incendiului din fermă: îmbrăţişarea cu proprietarul este înduioşătoare

Să-ţi dedici întreaga viaţa animalelor nu este o sarcină uşoară; este nevoie de curaj, multă pasiune şi hotărâre, mai ales dacă decizi să duci o viaţă retrasă în mediul rural, având grijă de ferma ta şi de prietenii tăi cu patru picioare.

Acesta este şi cazul lui Travis Ochs, un fermier care locuieşte la marginea Geer Canyon Drive din Boulder, Colorado, şi care a fost nevoit să plece acasă de urgenţă din cauza unui incendiu devastator…

Când flăcările erau pe punctul de a cuprinde întreaga fermă, Travis şi-a asigurat rapid mama şi sora, care locuiau cu el. Apoi a luat un camion şi a încercat să salveze cât mai multe animale posibil. Dar focul era prea aprig: „Habar n-aveam că focul era atât de aproape. M-am întors imediat să salvez animalele. De peste tot cădeau bucăţi mari de lemn aprins.”

Înainte ca situaţia să se transforme într-o tragedie, autorităţile din Boulder au trimis remorci speciale pentru a ajuta toţi fermierii din zona să-şi evacueze fermele; dar o problemă îi apăruse lui Travis: Adam, calul său preferat era prea mare şi înalt pentru a intra în remorcă.

Din disperare şi pentru că nu exista altă opţiune în acea situaţie critică, Travis a luat o decizie extremă: i-a lăsat în urmă pe calul Adam şi pe inseparabilul măgar Ennis; aceste două animale, care aveau fiecare 14 ani, fuseseră crescute cu dragoste de fermier de la vârsta de 6 luni…

Cu inima frântă, Travis a crezut că nu-i va mai revedea niciodată, fiind înghiţiţi de flăcările incendiului care-i mistuiau ferma; dar a doua zi a avut parte de o surpriză neaşteptată!

În dimineaţa de după incendiu, autorităţile s-au întors la faţa locului şi, în ciuda faptului că focul distrusese toate proprietăţile lui Travis, calul şi măgarul erau încă în viaţă, înconjuraţi de o bucată de pământ carbonizat… se pare că văzându-se în mare pericol, cei doi se ajutaseră reciproc şi în cele din urmă reuşiseră să se salveze!

Travis nu-şi putea crede ochilor: în ciuda faptului că erau speriaţi şi flămânzi, erau într-o stare excelentă!

Cu lacrimi în ochi, Travis şi-a îmbrăţişat cu tandreţe cele două animale preferate, ce păreau mai încântate de gestul bărbatului, decât de faptul că tocmai scăpaseră de furia flăcărilor.

Este o bucurie imensă că atât calul Adam, cât şi măgarul Ennis, au supravieţuit acestei experienţe ce se putea încheia mult mai trist!

Ţi-a plăcut acest articol?