LiveBiz
Fermierul găseşte viţelul nou-născut îngheţat în zăpadă – decide să-i salveze viaţa făcându-i o baie fierbinte

Fermierul găseşte viţelul nou-născut îngheţat în zăpadă – decide să-i salveze viaţa făcându-i o baie fierbinte

LiveBiz » Animale » Fermierul găseşte viţelul nou-născut îngheţat în zăpadă – decide să-i salveze viaţa făcându-i o baie fierbinte

La fel ca oamenii, multe animale cad victime expunerii îndelungate la frig. Ele pot suferi de degerături şi hipotermie, motiv pentru care este întotdeauna o sursă de inspiraţie atunci când oamenii fac tot posibilul pentru a le menţine temperatura în limite normale.

Ca în cazul unui fermier care a acţionat rapid pentru a salva viaţa unui viţel îngheţat, folosind o soluţie surprinzătoare.

Dean Gangwer creşte vite la ferma sa din Rossville, Indiana. Într-o dimineaţă rece, Dean a descoperit un nou venit la ferma sa.

Una dintre vacile lui adusese pe lume un viţel fără ca el să observe acest lucru în miezul nopţii. Din păcate, ea şi-a lăsat viţelul pe un strat de zăpadă, iar bietul viţel era acum îngheţat.

Dean vedea că viţelul abia respira şi avea probleme în a-şi ţine ochii deschişi. S-a grăbit către casă pentru a încerca să-l salveze.

Datorită experienţei sale în domeniul creşterii animalelor, ştia că cea mai bună soluţie ar fi o baie caldă… şi se pare că Dean a găsit fără prea multe bătăi de cap soluţia perfectă pe mărimea viţelului!

Oricât de neobişnuit pare, planul a funcţionat de minune.

„Am sărit îmbrăcat complet, l-am sprijinit pe Leroy ca să nu se înece, iar el şi cu mine am făcut timp de o oră o baie pe cinste”, a spus Dean pentru WRTV. „Am ieşit amândoi încălziţi şi cred că totul va fi în regulă acum.”

După această baie fierbinte şi relaxantă, fermierul a acoperit viţelul cu pături electrice.

El a numit viţelul Leroy. Curând, temperatura corpului viţelului a revenit la normal şi a fost gata să se alăture turmei.

Ideea de a salva viaţa acestui viţel abia venit pe lume a fost o dovadă minunată de grijă, dar acest fermier spune că împărţirea căzii cu hidromasaj cu viţeii nu va deveni un obicei.

 

Ţi-a plăcut acest articol?