LiveBiz
Câinele neglijat este salvat şi după ce este tratat cu dragoste şi grijă suferă o transformare incredibilă

Câinele neglijat este salvat şi după ce este tratat cu dragoste şi grijă suferă o transformare incredibilă

LiveBiz » Animale » Câinele neglijat este salvat şi după ce este tratat cu dragoste şi grijă suferă o transformare incredibilă

Din păcate, nu este neobişnuit să aflăm despre animale care ajung în mâinile unor oameni iresponsabili care uită că au o viaţă de care trebuie să aibă grijă.

Caslin, o voluntară din organizaţia „Safe Perth (Saving Perth Animals from Euthanasia)”, Australia, a aflat despre starea animalului de companie şi a vrut imediat să ajute.

Câinele era într-o stare deplorabilă.

Căţeluşa a fost transferată la „Broome Pound” de către o organizaţie „Jetpets”, a cărei misiune, printre altele, este să ajute animalele atunci când este vorba de cazuri extrem de grave.

Când Caslin şi Steve, voluntarii responsabili de caz, au venit la aeroport să o ia pe Kibby, căţeluşa era foarte timidă, dar părea că în inima ei ştia că lucrurile erau pe cale să se îmbunătăţească.

Şi nu s-a înşelat, viaţa ei avea să se schimbe complet datorită solidarităţii celor care au fost dispuşi să o ajute şi să-i asigure sănătatea şi bunăstarea.

Oricât de timidă era, Kibby ştia că este în sfârşit pe mâini bune.

În timpul călătoriei cu maşina spre veterinar, căţeluşa a fost iubitoare şi receptivă. Era clar că unul dintre lucrurile de care Kibby avea cea mai mare nevoie, pe lângă o alimentaţie bună şi îngrijire, era să simtă dragostea oamenilor.

Când a fost examinată de medicul veterinar, a fost clar că problema căţeluşei nu era recentă. Din păcate, Kibby suferea de luni de zile de consecinţele neglijării celor care trebuiau să aibă grijă de ea.

Dar, pe măsură ce a fost tratată cu dragoste şi atenţie, Kibby a putut să-şi revină nu numai din rănile fizice pe care le-a suferit, ci şi din cele psihice.

Judecând după starea pielii, atât pe faţă, cât şi pe spate şi picioare, era evident că scabia o însoţea încă din primele luni de viaţă.

I-a luat mult timp să lupte cu o problemă care îi deteriora încet sistemul imunitar. Dar în ciuda durerii, ea a rămas puternică, agăţându-se de viaţă.

Caslin şi Steve au avut încredere în Kibby şi au văzut-o ca pe un căţeluşă care nu era dispusă să renunţe. Îşi dorea foarte mult să supravieţuiască şi să-şi revină acceptând ajutorul primit.

Medicii veterinari i-au administrat lui Kibby tratament specializat pentru starea ei. Alimentaţia necorespunzătoare, problemele de igienă şi neatenţia au contribuit la dezvoltarea scabiei, aşa că au fost nevoiţi să acţioneze cât mai repede posibil.

Curând au început să-i dea tratamentul indicat pentru a o salva.

Tratată cu multă răbdare, dar mai presus de toate, cu multă dragoste, Kibby a început să facă progrese rapide.

Încetul cu încetul, căţeluşa şi-a schimbat considerabil starea de spirit.

Ea a trecut de la a fi un animal timid şi trist, la o căţeluşă de companie jucăuşă şi iubitoare. Poate că va dura ceva timp pentru ca pielea sa să-şi revină complet, dar nu există nicio îndoială că acest animal va avea în sfârşit o viaţă plină de iubire aşa cum merită.

Iată cât de fericită este Kibby acum în noua ei casă, alături de fraţii săi mai mici.

Diferenţele dinainte şi după sunt impresionante. A reuşit să se transforme complet şi se vede pe chipul ei fericirea pe care o simte de a avea în sfârşit iubirea unei familii.

În ciuda trecutului ei dureros, căţeluşa şi-a revenit demonstrând că dragostea transformă chiar şi ceea ce părea imposibil. Cazul lui Kibby ne aminteşte de importanta ajutorării animalelor fără adăpost.

Ţi-a plăcut acest articol?